Primul seminar internațional de mantrailing organizat în România se desfășoară la Cluj

262

Primul seminar internațional de mantrailing organizat vreodată în România se desfășoară la Cluj-Napoca, la finalul acestei săptămâni. Peste 20 de instructori canini și voluntari din domeniul căutării și salvării din România și Ungaria se întâlnesc vineri, 28 iulie 2023, la Cluj-Napoca urmând ca, pe parcursul a patru zile, să deprindă mai multe cunoștințe și să desfășoare exerciții practice de mantrailing în oraș și în zonele din apropiere.

Mantrailing-ul este o formă de căutare cu ajutorul câinilor utilitari relativ recent abordată de echipele de căutare și salvare din România. Acesta presupune găsirea unei persoane dispărute, cu ajutorul câinilor de căutare și salvare care prelucrează urma de miros lăsată de persoana în cauză prin locurile pe unde a trecut. Câinelui îi este prezentat un obiect aparținând persoanei căutate, acesta putând prelucra inclusiv urme de miros vechi de mai multe zile. Astfel de căutări se pot desfășura atât în mediul urban cât și în cel natural, câinii de mantrailing fiind deosebit de versatili. 

Seminarul de mantrailing din Cluj-Napoca este organizat de asociația Underdogs, din județul Cluj, care are ca obiect de activitate pregătirea câinilor de căutare de suprafață, de dărâmătură și mantrailing

Prelegerile teoretice și antrenamentele tehnice din cadrul seminarului vor fi coordonate de instructori de renume internațional din Debrecen, Ungaria. Între aceștia, György Buka a obținut rezultate excepționale în domeniul căutarii și salvării, fiind primul conductor canin din Ungaria și al doilea din Europa care a promovat proba de urmă într-un examen IRO de nivel B, cel mai înalt nivel competițional internațional.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentA fost lansat în consultare publică Planul de Acțiune Climatică Cluj-Napoca 2030
Articolul următorOameni, inovație, comunitate: Wolfpack Digital și proiectele locale din Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.