Patrimonic, startup-ul clujean dedicat valorificării patrimoniului și identității locale a orașelor

1226
Tudor Andrei-Eduard, fondatorul startup-ului Patrimonic, având în spatele său macheta 3D a centrului Cluj-Napoca, machetă ce va fi amplasată în Turnul Pompierilor la finalizarea reabilitării acestuia.

Patrimonic este un startup clujean dedicat valorificării patrimoniului și identității locale prin machete și miniaturi 3D de clădiri și obiective istorice, în sprijinul brandingului de oraș și de țară. Printre alte proiecte, cei de la Patrinomic au realizat macheta de bronz a Clujului amplasată în Piața Unirii și urmează să finalizeze o altă machetă a centrului orașului, pe o suprafață mai mare de data aceasta, ce va fi va fi amplasată în Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, la finalizarea reabilitării acestuia.

Pentru publicul larg, startup-ul a lansat în acest an o serie de machete din plastic, tipărite 3D, machete reprezentând obiective turistice din țară, printre acestea numărându-se și macheta Bisericii Sf. Mihail din centrul Clujului. Machetele sunt ideale ca și cadouri de oferit suvenir prietenilor și partenerilor de afaceri în tranzit prin oraș.

Miniaturi Biserica Sf. Mihail, Cluj-Napoca, realizate în atelierul Patrimonic.

Patrimonic funcționează ca și întreprindere socială, conform legii economiei sociale din România, având atât o componentă economică cât și o componentă socială. Pe partea economică, misiunea startup-ului este să facă branding de țară, de oraș și de obiectiv turistic, să pună în valoare ceea ce orașele din România dețin pe zona de patrimoniu și de arhitectură, iar ca misiune socială, 90% din profitul pe care-l generează cu activitatea economică sunt direcționați către facilitarea accesului la educație a copiilor cu deficiențe de vedere care sunt instituționalizați. Patrimonic colaborează cu diverse licee și școli de profil din țară, printre care și Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj.

Fondatorul Patrimonic este Tudor Andrei-Eduard, de formație arhitect, locuiește în Cluj de opt ani, și a terminat Facultatea de Arhitectură la Cluj în 2018.

“Am început să-mi desfășor activitatea acum șase ani într-un garaj pe Strada Observatorului, foarte aproape de căminele de studenți de acolo. A fost un laborator de testare de diverse idei, dar principalul obiect de activitate era printarea 3D de machete. Fiind student la arhitectură în aceea perioadă, a fost foarte ușor să accesez domeniul, și am început să realizez machete pentru studenții care aveau nevoie pentru a-și prezenta proiectul la licență, după care am început să facem anumite machete comerciale.

Lucrările mele cele mai importante până acum sunt macheta de bronz din Piața Unirii și macheta de bronz din Turnul Pompierilor care acum este în lucru, care au scopul de a pune în valoare orașul și a arăta imaginea orașului de ansamblu către turiști, dar, pe de alta parte, au și componenta socială de a comunica informații esențiale despre oraș pentru persoanele cu deficiențe de vedere, care pot să descopere cu ajutorul simțului tactil, să ‘vadă’ cum arată orașul, care este proporția între clădiri, care este alcătuirea și cum arată țesutul urban, informații pe care altfel n-ar avea cum să le primească.

În momentul de față încercăm să dezvoltăm o gamă de produse adresată publicului larg, cărora le propunem o serie de machete miniaturi, suveniruri și produse de merchandise (tricouri, căni, etc), care toate ca și temă sunt legate de patrimoniu, de branding de țară, de obiectiv turistic, de oraș. Prin Patrimonic încercăm să creăm un brand de sine stătător care să aducă plus valoare în zona de patrimoniu, de cultură, de arhitectură locală, de identitate locală.”, spune Tudor Andrei-Eduard, fondatorul startup-ului Patrimonic.

Miniaturi printate 3D, realizate în atelierul Patrimonic din Cluj.

Produsele Patrimonic sunt fabricate în Cluj-Napoca, în atelierul propriu, folosind mai multe tehnici și tehnologii moderne, printare 3D, tăiere și gravare pe laser.

Ca și planuri de viitor, cei la Patrimonic își propun să realizeze machete și miniaturi 3D pentru cât multe obiective din țară și să-și dezvolte gama de produse. Deasemenea, își doresc să introducă componenta de circularitate în ciclul lor de producție, prin care să integreze material plastic reciclat, care nu mai poate fi folosit, în componența produselor.

Produsele Patrimonic pot fi comandate online, din cadrul catalogului lor Made in Cluj.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCine sunt câștigătorii EduHack2021, cel mai mare hackathon de educație la nivel național
Articolul următorInovație clujeană: Doctor ZECO, bioabsorbant al pesticidelor de pe fructe și legume, 100% natural

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.