Povestea păpușilor cu lavandă “made in Cluj”, apreciate ca și cadouri în țară și peste hotare

967
Gabriela Culda și păpușile create de ea, în micul atelier din Cluj-Napoca

Păpușile cu lavandă realizate de către Gabriela Culda în micul său atelier din Cluj-Napoca au ajuns să fie apreciate ca și cadouri în toată țara, și chiar și în afara țării, fiind achiziționate cu mare de interes și de turiștii străini care tranzitează România prin aeroportul internațional din Cluj-Napoca sau prin cel din Otopeni.

Povestea atelierului clujean Lavanda Art Boutique, a început în 2008, când Gabriela a accesat un proiect european pe agricultură, “Tineri Fermieri”, pentru realizarea unei culturi de lavandă în satul Finișel din județul Cluj.

“Eram tineri în 2008 și atunci am pornit aventura noastră pe tărâmul lavandei, o aventură frumoasă, total necunoscută pentru România în acei ani. În perioada aceea nu am găsit un fir de lavanda să cumpărăm în toată țara. În final am găsit în Olanda un soi superb, Blue Scent, și de acolo a început totul”, rememorează Gabriela Culda începuturile atelierului său.

Câmp de lavandă “Blue Scent” la Finișel, județul Cluj.

La început Gabriela a vândut buchete de lavandă, a vândut lavandă la kilogram, dar pe parcurs, după ce a ajuns să vândă și în targuri prin țară, clienții au cerut și alte produse, și așa a ajuns să facă o gama largă de păpuși și alte aranjamente, ce toate conțin lavandă. 

“Lavanda poți să o păstrezi și 10 ani și nu-și pierde mirosul în totalitate. Am creat păpușile ca să dăm valoare pe termen lung lavandei. Poți să iei o păpușică și după mulți ani să vezi că miroase la fel de frumos.”, spune Gabriela.

Clienții caută produsele realizate de Gabriela Culda cu fiecare ocazie, fie de sărbători sau alte aniversari, sau când pleacă din țară și vor să ducă un cadou cuiva drag. Clienților le place stilul unic al atelierului din Cluj și le place faptul ca sunt surprinși cu produse noi în fiecare an.

Produsele realizate de Gabriela se pot comanda online, dar pot fi găsite și în magazinele din aeroporturile internaționale din Cluj-Napoca și Otopeni. Pentru aceste magazine, Gabriela realizează numai produse tradiționale, păpușile țărăncuțe și alte produse cu specific românesc.

În preajma sezonului de Crăciun, cele mai căutate produse sunt moșii (gnomii) de Crăciun, crăciunițele, îngerașii, vârfurile de brad sub formă de îngeraș, zânele Crăciunului, aranjamentele de masă și coronițele.

“Produsele noastre sunt făcute cu mult drag și suflet. Vreau să știu că și clienții noștri se bucură la fel ca și mine de fiecare produs. Dacă mie îmi e drag un produs, vreau să-i fie drag și celui care îl cumpără, pentru că de aceea existăm, să-i bucurăm pe oameni. Avem nevoie acum de zâmbete.”, spune Gabriela Culda.

Produsele Lavanda Art Boutique pot fi comandate online din cadrul catalogului Made in Cluj sau de pe site-ul producătorului: lavandaartboutique.com.

Înscrie afacerea și oferta ta în cel mai vizitat catalog online de firme, oferte și servicii al Clujului.

Articolul precedentCluj IT Cluster: “Eliminarea scutirii de impozit pentru angajații din IT va conduce la destabilizarea industriei de IT”
Articolul următorAROBS Transilvania Software din Cluj a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.