Prepino a lansat platforma creatorilor de conținut delicios, dedicată bucătarilor profesioniști sau amatori

341

Prepino, aplicația ce te ajută să gătești acasă rețete noi, sănătoase și delicioase, a anunțat lansarea unei platforme online dedicată creatorilor de rețete de mâncare, prin intermediul căreia orice bucătar profesionist sau amator cu rețete proprii sau adaptate, explicate clar și însoțite de fotografii la calitate ridicată și cu un plating atrăgător, va putea fi creator de rețete culinare în cadrul platformei Prepino.

Prepino, o aplicație pentru smartphone creată de un startup din Cluj-Napoca, face gătitul acasă mai simplu, prin unificarea într-o singură platformă a procesului de gătit, de la descoperire, la pregătire, la cumpărarea ingredientelor și apoi gătirea efectivă, pentru mese inedite, mai sănătoase și mai delicioase.

Pentru a fi creator de rețete Prepino, nu este nevoie să ai un site sau un blog, platforma oferită fiind în sine un sistem de management de conținut. Creatorii de rețete și articole culinare au la dispoziție o interfață dedicată lor, parte din platforma Prepino, în care și aceștia au la dispoziție într-un singur loc tot ce e nevoie ca să-și urmeze pasiunea: platformă de conținut, rețea socială și sursă de venit. 

“Sunt ceea ce se numește creator Prepino încă de la început, adică de la stadiul la care ne așezam pe terasă să povestim ce contribuție putem aduce fiecare la aplicație în așa fel încât rezultatul final să aducă în mod real ceva bun în viața utilizatorului. Eu aveam background în blogging culinar și prieteni din zona asta. 

Cu mine povestea e mai lungă, am câștigat cu ceva ani în urmă un concurs de interni organizat de Adi Hădean pentru site-ul adihadean.ro. Alături de doi colegi bucătari am fost prima generație de creatori de conținut pe platforma lui. Toți am învățat mult acolo. Eu am rămas ulterior, an de an, ”profesorul” de fotografie pentru noile generații. În continuare, activitatea mea de bază este cea de fotograf culinar. Din pricina asta cunosc destul de mulți bloggeri din domeniu.

Eram și sunt foarte ocupat cu fotografiatul și social media, dar pe Ștefan, co-fondatorul aplicației Prepino, nu l-am putut refuza. Îi cunoșteam două proiecte anterioare reușite. Nu gândește niciodată la dimensiune mică, nu se lasă învins de părerile opuse și mai ales nu lasă oameni în urmă. Chestia asta e rară. Oamenilor de felul ăsta nu le zici nu, e bad karma.

În aplicație mă găsiți cu rețete italiene. Am experiență în asta și cam știu ce vorbesc. Fără modestie inutilă e un subiect la care mă pricep mai bine decât majoritatea bucătarilor italieni. Sună rău, știu, dar adevărul așa sună de obicei.”, spune Costin Bărbuț, creator de rețete în cadrul platformei Prepino.

Interfața platformei de creare conținut Prepino le permite creatorilor să își gestioneze profilul, să-și adauge rețetele și articolele, să comunice direct cu publicul lor țintă, să câștige bani din rețetele create pentru campaniile disponibile în platformă și să vadă statistici relevante lor. 

Inovarea și gradul mare de utilitate fac din această platformă o noutate binevenită în domeniul conținutului culinar din România

Componenta de gestionare a rețetelor cuprinde o baza imensă de ingrediente și unitățile de măsură pentru fiecare ingredient, creatorii putând alege între grame, bucată, lingură etc., nemaifiind nevoie să calculeze ei câte grame are o lingură de muștar ori o bucată mare de ardei gras. Apoi, calcularea automată a valorilor nutriționale și faptul că editând o rețetă, poți vedea în timp real cum va arăta ea pe mobil, odată publicată, sunt câteva dintre atuurile inovative ale interfeței. 

Pe lângă avantajele funcționale și poate cel mai important este că Prepino le oferă creatorilor un mediu de promovare, de creare a unei comunități țintă în jurul brandului lor și, prin campaniile demarate, o sursă de venit. Legat de campanii, toate vor fi disponibile pe platformă, fiecare creator având dreptul să se înscrie la ele, dacă dorește. 

Important de menționat este că în afară de rețetele create pentru campanii, nu există conținut exclusiv Prepino. Asta înseamnă că pot fi publicate în aplicație și rețete postate deja pe site-urile sau canalele de comunicare ale creatorilor sau terțe entități. De altfel, rețetele și articolele create de aceștia sunt și rămân proprietatea lor, aplicația fiind un mediu de distribuire. 

Cine dorește să fie creator Prepino, se poate înscrie aici: prepino.app/pentru-creatori.

Referințe

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentAfecțiuni des întâlnite la copii
Articolul următorAvantajele adoptării inoxului în amenajarea casei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.