Producătorul clujean de lactate Bonas anunță venituri în creștere pentru primul trimestru 2023

95

Producătorul clujean de lactate Bonas anunță venituri de peste 7 mil. lei în trimestrul I, în creștere cu 73%, comparativ cu aceiași perioada a anului trecut, de asemenea profitul a urcat la 150.175 lei, după ce in T1 2022 înregistrase o pierdere de 312.123 lei.

Principalul canal de vânzare, cele 20 de magazine localizate în Cluj-Napoca și 2 în București, a înregistrat vânzari în creștere cu 48%, în timp ce vânzările din hypermaketuri au urcat cu 165%, restul canalelor având și ele o creștere de 264%.

Anul trecut, pe fondul unor rezultate financiare sub așteptări, compania a dat startul unor serii importante de schimbări ce au inclus numirea unui nou Director General, crearea unui Departament de Vânzări, rebranding-ul produselor si un program de investiții în valoare de 7,6 milioane de lei, cofinanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale .

Fabrica din Dezmir procesează zilnic intre 12 si 20 mii litri din lapte provenit exclusiv din fermele din zona Clujului. Procesarea laptelui se realizează la temperatori joase, iar datorita faptului ca pentru obținerea produselor nu se folosesc aditivi, grăsimi vegetale sau alte produse substitut, produsele sunt “proaspăt de bune”, hrănitoare si sănătoase. Inconvenientul creat de acest tip de procesare il reprezintă faptul ca termenele de valabilitate ale produselor sunt mai reduse.

Bonas este fondata în anul 1991, iar din 2021 este listată pe Bursa de Valori București, unde are capitalizare de 16 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 25,4% de Vasile Naș, în timp ce Marius Alexe deţine 10% din capitalul social. Acţiunile Bonas se tranzacţionează în creştere cu 12% de la începutul anului.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentTechsylvania 2023: lideri din tehnologie și business se întâlnesc la Cluj între 7 si 8 iunie
Articolul următorÎncepe TIFF 2023: 10 zile de festival, 200 de filme din 45 de țări, 18 locații din Cluj-Napoca, Florești și Bonțida

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.