Program Cinema ARTA în septembrie: premiere, animații, filme de arhivă cu muzică live, documentare

65

Cinema ARTA începe în septembrie un nou sezon plin de evenimente, filme și programare culturale. Pe lângă nelipsitele premiere și programul de animații pentru copii Family Time, în această toamnă vor fi inițiate mai multe serii curatoriate care susțin varietatea genurilor și formatelor cinematografice: filme de arhivă cu muzică live și discuții, documentare, filme clasice. 

Ficțiuni sonore
Programul inițiat  de organizația Image and Sound are ca obiectiv reactivarea interesului pentru cinemaul mut , și susținerea scenei locale de muzică experimentală. Sunt selectate cinci lungmetraje și mediumetraje de ficțiune din Arhiva Națională de Film realizate între anii 1912-1945 și re/interpretate sonor de compozitori și muzicieni apreciați atât în țară, cât și în afară. Proiecțiile vor fi urmate de sesiuni de Q&A cu artiștii și discuții axate pe componenta sonoră a proiectului între artiști și invitați cu o activitate relevantă în jurul muzicii și al sunetului. 

DocuMonday
În zilele de luni din septembrie, poate fi vizionată o selecție de documentare variate ca teme, perspective și stiluri, dar toate fiind exemple despre modalitatea în care documentarul reflectă, chestionează sau (re)construiește experiențele umane, diverse bucăți din realitate, dar și modul în care noi, oamenii, ne reflectăm la această realitate.

CultClassics
Pentru luna septembrie, filmele din cadrul noii serii, CultClassics, aduc în atenția publicului copii și tinerii, împreună cu peisajul lor mental și emoțional, universul școlar. The Last Picuture Show, Zero de conduite, L’Argent de poche, The Trouble with Angels, reprezintă un mixt stilistic, fac parte din mișcări cinematografice diferite, dar vorbesc despre universul celor tineri, în diferite forme.

Family Time
FamilyTime, programul dedicat copiilor continuă și în luna septembrie la Cinema ARTA cu animații europene de aventură: Bobiță și Buburuză 5 – Povestea lunilor, unde urmărim împreună schimbarea anotimpurilor în douăsprezece povești scurte și unde natura invită personajele să se joace împreună în fiecare lună, precum și animația Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus, unde un mic grup de creaturi vesele, care trăiau neobservați în casa unui negustor, pornesc în căutarea unui nou cămin, nefiind feriți de pericolele lumii exterioare.

Narațiuni
Narațiunile sunt modul în care ne reprezentăm, sub formă de poveste, înțelegerea lumii. Astfel, prin seria Narațiuni, vom explora felul în care filmul și literatura se întâlnesc pentru a spune, prin mijloace specifice, o astfel de poveste, una comună.
Urmărind firul mai multor narațiuni, ne vom întâlni cu arta lui Vincent van Gogh, cu lumea enigmatică a Japoniei și cu felul în care muzica și filmul devin subiecte literare sau cinematografice. Programul va avea loc o dată pe lună și este realizat în parteneriat cu Librăriile Humanitas Cluj.

Premiere
După cum ne-au obișnuit, la Cinema ARTA aduce cele mai noi filme de artă proaspăt lansate în cinematografe: Zăpadă de august, un film despre dragoste și riscuri, precum și cel mai recent film al regizorului Alexandru Solomon, Arsenie. Viața de apoi.

Publicul este așteptat pe strada Universității nr. 3 pentru a redescoperi plăcerea vizionării de filme în comunitate și a se bucura de o băutură delicioasă din foaierul cinematografului, de la ARTA Café.

Pentru mai multe detalii despre program accesați site-ul cinema-arta.ro.

Referințe

cinema-arta-cluj
  • Strada Universității, nr. 3, Cluj-Napoca

Inaugurat în 1913, Cinema Arta este unul dintre cele mai vechi cinematografe din regiune care este încă activ. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentEspadrile pentru damă: eleganță și confort într-un singur pas
Articolul următorJazz in the Park 2023 e gata de start. Vezi programul festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.