Rezidențe artistice oferite tinerilor creativi clujeni în spațiul Viewing Room 17

88

Asociația LaPătrat² și spațiul Viewing Room 17 (Strada Andrei Mureșanu 17, Cluj-Napoca) lansează un apel deschis pentru rezidențe artistice, adresate artiștilor tineri clujeni, care vor avea loc în perioada aprilie – septembrie 2023.

Rezidențele se adresează artiștilor vizuali tineri, sub 30 de ani la momentul înscrierii, studenți sau absolvenți, emergenți, aflați la începutul parcursului profesional, având nevoie de oportunități de formare și profesionalizare, indiferent de mediul în care lucrează sau de temele abordate, activi preponderent în Cluj (rezidență în Cluj sau posibilitatea de a-și asigura cazarea).

Prețurile foarte mari în domeniul imobiliarelor din cauza cărora tot mai puțini artiști își permit un atelier, educația formală cu lacune în ceea ce privește aspecte pragmatice, lipsa acestui tip de oportunități în Cluj și lipsa ocaziilor de a expune și de a intra pe piața de artă sunt motivele pentru care am inițiat acest proiect. Rezidențele oferă unui artist cadrul, timpul și spațiul necesar pentru dezvoltarea propriilor practici.“, a menționat Helga Thies, coordonatoarea proiectului. 

Pe parcursul rezidenței, artiștii vor avea acces la spațiu și la alte resurse materiale și imateriale. Artiștii vor beneficia de:

  • spațiu de lucru timp de o lună (minim 2, maxim 4 săptămâni)
  • onorariu de 6385 lei brut
  • mentorat din partea artistului Szilard Gaspar
  • resursele materiale disponibile ale organizatorilor
  • un eveniment la sfârșitul rezidenței
  • participarea la evenimente culturale și de networking (întâlniri cu alți artiști, colecționari, galeriști, manageri culturali), vizite la expoziții
  • promovare pe platformele proprii și ale partenerilor 
  • introducere în aspecte legislative și fiscale din partea coordonatoarei de proiect

De asemenea, Viewing Room 17 participă în octombrie 2023 la un târg de artă în Budapesta, existând posibilitatea includerii artiștilor în rezidență în această expoziție. Această experiență se traduce în vizibilitate și familiarizare cu întreg procesul (înscriere, organizare, design stand, deplasare, relaționare cu publicul și cu posibili cumpărători, etc).

Participanții vor fi selectați de un juriu format din: Vlad Berte (artist, cadru didactic UAD), Daria Bojan (manager galerie de artă), Norbert Filep (artist, cadru didactic UAD), Mirela Moscu (artistă), Szilard Gaspar (artist, inițiator Viewing Room 17) și Helga Thies (manager cultural, coordonator proiect). 

Înscrierea este deschisă până pe 5 martie 2023, ora 23:59, completând formularul următor: forms.gle/mR5SguXeai8eRvCg6.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (UAD) și Asociația Studenților din Universitatea de Artă și Design (ASUAD) și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Asociația LaPătrat² este o platformă artistică născută la Cluj în 2021 pentru diversificarea ofertei culturale, inovare și colaborare, dedicată artelor spectacolului, artelor vizuale, medierii culturale și sustenabilității. 

Viewing Room 17 este o inițiativă clujeană care a început să se contureze în 2021, pornită din dorința de a oferi tinerilor artiști talentați oportunitatea de a-și prezenta lucrările într-o perioadă care s-a dovedit potrivnică, atât producției, cât și expunerii de artă. În timp, spațiul a început să se dezvolte, în mod organic, într-un spațiu de expunere și spațiu pentru rezidențe.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentClubul Managerilor în IT: “Colaborarea este noua competiție la Cluj IT”
Articolul următorAROBS Engineering va furniza software pentru o misiune de capturare a deșeurilor spațiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.