ROOTS, o colecție de haine “made in Cluj”, a făcut furori la o prezentare din cadrul New York Fashion Week 2021

5170
Colecția ROOTS la o ședință foto pe stradă, la New York, septembrie 2021.

ROOTS, o colecție de haine “made in Cluj”, a fost prezentată pe 11 septembrie în cadrul New York Fashion Week 2021. Colecția a făcut furori atât în cadrul evenimentului, cât și la o ședință foto pe stradă, după prezentare, iar mai mult de jumătate din colecție a fost vândută pe loc.

Colecția ROOTS, destinată mai ales copiilor și adolescenților până în 18 ani, dar și adulților, este realizată de către Atelier Coral din Cluj-Napoca și a fost prezentată la New York de către școala de modeling Cleopatra Popescu din Sibiu. Agenția de modelling din Sibiu s-a ocupat atât de invitarea designerului la eveniment cât și de pregătirea copiilor care au prezentat ținutele.

Prezentarea colecției ROOTS în cadrul New York Fashion Week, septembrie 2021

Colecția ROOTS s-a născut în primăvara lui 2020. Am fost invitată atunci de colaboratoarea mea Cleopatra Popescu să prezint o colecție la Paris Fashion Week și atunci am decis că aceasta este linia pe care aș vrea să merg. Am creat această colecție, pe care am denumit-o ROOTS (rădăcini) pentru că face legătura cu tradiția românească, dar într-un mod, stilizat, elegant și ușor extravagant.“, spune Victoria Venczel, fondatoarea Atelier Coral din Cluj-Napoca și creatoarea colecției ROOTS.

Colecția prezentată la Paris a fost prima etapă a acestui proiect drag mie, unul de suflet, pe care l-am continuat în aceasta toamnă, când am fost invitată la New York. Am lucrat cu drag modele noi, atât pentru fete și băieți, dar și pentru femei. 

Colecția a fost foarte apreciată la New York, sala a amuțit când au intrat modelele, după care au primit ropote de aplauze. După prezentare, când au ieșit pe străzile din NY pentru o ședință foto, copii au captat și atenția trecătorilor, unii dintre ei interesându-se cine și de unde sunt.”, rememorează Victoria Venczel istoricul colecției ROOTS și experiența sa newyorkeză.

Bluza tip ie DARIA, colecția ROOTS.

Atelier Coral creează haine pentru copii încă din 2006. Au început cu brandul Active Kid care inițial cuprindea mai mult hăinuțe de copii pentru utilizare de zi de zi. Cu timpul au lărgit gama de produse, și au ajuns astăzi să lucreze preponderent haine de gală pentru copii, de a la nou-născuti și până la 14 ani. 

Anul trecut au decis să mai lanseze un brand pentru bebeluși numit Active Baby, cu ținute de gală și de botez, care se găsesc atât în magazinul lor on-line, activebaby.ro, dar și în cel fizic aflat la etajul 2 din Central Shopping Center, Cluj-Napoca. Pe langa hăinuțele de copii, atelierul produce, de la începutul pandemiei, și măști textile.

“Pasiunea mea se vede în această colecție cu influențe tradiționale românești pe care doresc să o continui. M-am gândit inițial la un magazin online prin care să o promovez, să fac colecția cunoscută tuturor, și să pot lucra la comanda modelele care sunt dorite. Și poate mai tarziu voi deschide și un magazin fizic în Cluj, și cine știe, cândva, poate și unul la New York :). Dar deocamdată, sper, unul aici, în Cluj-Napoca.”, mai spune Victoria Venczel, creatoarea colecției ROOTS.

Colecția ROOTS poate fi acum vizualizată și comandată online din catalogul Colecția ROOTS de pe MadeinCluj.ro.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPictură murală pentru aniversarea a 30 ani de înfrățire între Cluj-Napoca și Nantes, Franța
Articolul următorEduHack2021, hackathon online de educație, organizat de la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.