Smida Jazz Festival 2022, 3 zile de muzică bună în inima Munților Apuseni, 14 artiști internaționali

214

Între 19-21 august 2022, Smida Jazz Festival aduce pe scenă la Smida 14 artiști internaționali, nume reprezentative pentru inovațiile din jazzul contemporan, pentru 3 zile de muzică bună în inima Munților Apuseni.

Lineup-ul ediției 2022 aduce în fața iubitorilor de muzică bună și de natură de poveste, artiști apreciați internațional, mulți dintre ei prezenți pentru prima dată în România.

Lineup-ului Smida Jazz Festival 2022

Artista londoneză, Nubya Garcia, deschide lista muzicienilor acestei ediții. Autoarea unei muzici avansate ce infuzează jazzul cu ritmurile africane și caraibiene ale diasporei londoneze, Nubya Garcia își utilizează saxofonul pentru a crea multiple emoții și trăiri. 

Kamaal Williams, sinonim cu sunetul undergroundului londonez actual, concertează pentru prima data în România, la Smida Jazz Festival. O prezență constantă a marilor festivaluri de jazz ale lumii, muzica lui Kamaal Williams, greu de încadrat în vreun gen, creează în concert stări incredibile.

O inovatoare a jazzului contemporan, saxofonista Chelsea Carmichael este considerată de sofisticata scenă britanică, un talent de o expresivitate ieșită din comun. Chelsea va cânta la Smida pentru prima dată în România.

Belgienii de la Black Flower, artiști atașați de natură, sunt creatorii unor melodii complexe, care utilizează sunete și ritmuri occidentale, orientale și etiopiene. Și pentru ei, publicul român e o premieră. 

Francezul Papatef este o apariție inconfundabilă. Cu adevărat un om-orchestra, Papatef cântă simultan la trei-patru instrumente și din voce și va performa pentru prima dată pe o scenă din România.

Dansul, starea de vibrație la unison a publicului vor fi asigurate la Smida Jazz Festival prin act-urile unor artiști ca exoticii Islandman și nemții de la Triorität, maeștrii ai dancefloor jazz.

Artiștii români prezenți în lineup-ul acestei ediții sunt: Mischa Blanos, un explorator al alianței între muzica clasică și electronică și nou formatul grup, Heart Cave, ce experimentează cu sunete organice din natură și texturi electronice.

Lineup-ul complet și informații despre artiștii prezenți la această ediție se găsesc pe site-ul oficial al festivalului. 

Muzică bună și natură sublimă, alături de copii și de animalele de companie

În afară de cele două scene destinate concertelor, participanții la Smida Jazz Festival pot lua parte la o serie întreagă de activități, realizate în natură sau în perimetrul festivalului, precum explorări tematice ale pădurii, caiac pe Lacul Beliș sau workshopuri creative în zona Grow.

Smida Jazz Festival reprezintă o escapadă în natură pe ritmuri de jazz contemporan, pentru toți cei care își doresc să petreacă o experință de neuitat alături de copii, de prieteni și de animalele de companie. 

Biletele la această ediție, în valoare de 70 euro – Festival Pass și 94 euro – Festival & Camping Pass se pot cumpăra pe site-ul festivalului.

Copiii de până în 14 ani pot participa gratuit la festival, acompaniați de un adult.

Referințe

smida-jazz-festival
  • Smida, comuna Beliș, județul Cluj

Smida Jazz Festival reprezintă o escapadă în natură pe ritmuri de jazz contemporan vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentSomeș Delivery Apahida pune accentul pe specificul local, cu producătorii locali în prim plan
Articolul următorLa ce să fiți atent când căutați zboruri de avion ieftine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.