Startup-ul clujean Synaptiq.io merge în finala Global StartupCities

127

Câștigătorul fazei locale a competiției Global StartupCities organizate de HIVE Innovation este Synaptiq.io, un startup care reușește să reducă cu 95% timpul de conturare a structurilor pe tomografia computerizată. În această fază aceștia au câștigat un an de mentorat din partea unei companii IT de profil care oferă suport tehnic, un an de sprijin pentru pilot și validare în cadrul sistemului de sănătate, și acces la un program de training de grant writing & funding request. 

Global StartupCities este o inițiativă de pionierat care face parte din proiectul European Innovation Area, prin care ecosisteme din întreaga lume își propun să ofere produse și servicii inovatoare de la startup-uri și IMM-uri pentru a crea un spațiu comun, sinergic și conectat între toate mișcările Global StartupCities. Finala acestui program de anul acesta are loc pe 30 noiembrie 2022 la Braga, Portugalia în cadrul 3rd Unique Summit, un eveniment pentru startup-uri, investitori și responsabili de decizie politică.

Faza locală a fost o ocazie unică de transfer de cunoștințe și dezvoltare regională prin implementarea procesului de validare. Aceasta a fost posibilă datorită colaborării partenerilor din Centrul pentru Inovare în Sănătate HIVE (organizare și validare științifică), Linnify (proces de validare produs digital), beneficiind de suport interregional oferit de Primăria Cluj-Napoca, Cluster-ul de Educație (C-EDU), Universitatea Babeș Bolya (UBB) și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca (UMF).

Transmiterea acestei metodologii unice de validare de produs are ca focus principal înțelegerea problemelor pe care le rezolvă soluțiile propuse de startup-uri, și ajută antreprenorii să creeze strategii de dezvoltare și de lansare a produselor lor pe piață în cel mai eficient mod din punct de vedere investițional. 

Obiectivul procesului de validare este să determine care este cea mai riscantă presupunere în legătură cu succesul produsului în piață și să testeze această presupunere prin cel mai eficient experiment posibil din punct de vedere al resurselor utilizate. Procesul de validare trece prin fazele de explorare și definire a problemei, cercetare de piață, crearea propunerii unice de valoare prin studiul competiției și a capabilităților echipei produsului, ideație și validare propriu-zisă. 

“Ne bucură faptul că putem contribui la dezvoltarea ecosistemului local prin oferirea participanților oportunitatea de a trece prin procesul de validare construit de Linnify. Acesta acoperă toți pașii esențiali în construirea unui produs de succes: înțelegerea problemei, cercetarea de piață, definirea propunerii unice de valoare, ideația pe funcționalități cheie și validarea ipotezelor fundamentale în legătură cu nevoia din piață.”, a declarat Cătălin Briciu, Co-Fondator & Co-CEO Linnify.

Referințe

Synaptiq.io-logo

Synaptiq.io, un startup care reușește să reducă cu 95% timpul de conturare a structurilor pe tomografia computerizată. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentA fost lansat filmul de prezentare a zonei Poarta Apusenilor din județul Cluj (VIDEO)
Articolul următorRevelion 2023: Midnight Disco @ Studio 26 with DigitaLove & SHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.