Startup-ul clujean Tully, asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor, a fost desemnat cea mai promițătoare inovație în domeniul medical de către juriul internațional al EIT Health InnoStars Awards 2021, câștigând Marele Premiu în cadrul competiției.
Cele 15 startup-uri semifinaliste, anunțate în luna mai, au primit finanțare în valoare de 25.000 euro, training, mentorat individual și oportunitatea de a participa la două bootcamp-uri europene. După patru luni de program, zece dintre aceste echipe au concurat și în cadrul Marii Finale a Premiilor InnoStars Awards 2021, unde echipa Tully, ocupanta primului loc, a primit o finanțare suplimentară de 25.000 euro.
Marea Finală susținută în cadrul evenimentului BIO-Europe Digital a reprezentat cea de-a cincea ediție a celei mai importante competiții prin care EIT Health își propune să descopere cele mai talentate startup-uri active în domeniul sănătății din Europa Centrală, de Est și de Sud.
Tully, asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor, ajută persoanele cu afecțiuni complexe să trăiască mai bine, îmbunătățind modul în care își recunosc, monitorizează și gestionează emoțiile. Viziunea proiectului este de a crea în cele din urmă o gamă completă de suport psihologic automat pentru tulburările de integrare senzorială, de la afecțiuni specifice (ADHD, tulburare bipolară, autism) la afecțiuni generale, cum ar fi anxietatea sau depresia.
“Participarea în cadrul competiției InnoStars Awards a fost una dintre cele mai interesante experiențe din viața noastră profesională. Am primit un feedback de neprețuit din partea experților din industrie în timpul lunilor de instruire și mentorat. Competiția a avut pentru noi un impact extraordinar, cu tot sprijinul profesional și financiar pe care l-am primit. În urma câștigării competiției, suntem nerăbdători să dezvoltăm proiectul Tully și ne dorim ca soluția noastră să ajungă la cât mai mulți pacienți din toată Europa și să le îmbunătățească gestionarea emoțiilor”, a declarat Marius Rus, cofondator și CEO Tully.
“Prin EITHealth si FreshBlood se pot accesa oportunități internaționale semnificative, iar echipa Tully este unul dintre vârfurile de lance ale inovației românești în sănătate care a concurat și a câștigat (încă o dată) recunoaștere și finanțare. Ecosistemul clujean se dezvoltă cu fiecare inovator și vom beneficia cu toții de atitudinea și rezultatele acestora.”, a menționat Ion-Gheorghe Petrovai, Co-Fondator și Director de Inovație al FreshBlood HealthTech – EITHealth RIS Hub pentru România.
Cei 15 semifinaliști calificați în bootcamp au fost selectați dintr-un total de 162 startup-uri. Competiția a oferit echipelor participante peste 400 de ore de formare intensivă, networking și mentorat pentru echipele care au dezvoltat deja un prototip de produs inovativ în domeniul sănătății. Mai mult decât atât, echipele selectate au șansa de a face conexiuni importante, de a atrage investitori și de a primi ajutor profesional și financiar pentru a accelera timpul de lansare pe piață a produsului sau a serviciului lor.
Cele zece echipe participante în cadrul finalei din acest an provin din Spania, Ungaria și România, fiecare țară cu câte două echipe, urmate de Polonia, Estonia, Italia și Portugalia, cu câte o echipă. La fel ca anul trecut, România și Ungaria au avut o prezență puternică. În ceea ce privește inovațiile, se pot observa câteva tendințe interesante comparativ cu anul precedent, precum prezența recurentă a produselor și serviciilor care vizează creșterea fertilității, sănătatea mintală și evaluarea stării cardiace.
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.