Strada Potaissa devine zonă complet pietonală, pe toată lungimea, într-un experiment urban inedit

383
Strada Potaissa – Piața de flori altfel, la prima ediție din 2017. Foto: Florin Chereji

Între 14 și 16 iunie 2019, clujenii de toate vârstele sunt așteptați pe Strada Potaissa pentru a participa la cea mai nonconformistă piață de flori a orașului, “Piața de flori altfel“, ediția 3. De această dată, dimensiunile pieței de flori se dublează față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității. Drept urmare, pe strada Potaissa și Fortăreței (parțial) accesul auto va fi restricționat în weekendul 14-16 iunie, cu acordul vecinilor.

Strada Potaissa se transformă în zonă complet pietonală, între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității

“Strada Potaissa e cel mai bun exemplu de comunitate, care-mi vine în minte. De trei ani ea își caută o voce, un loc, un fel. Anul trecut am demonstrat tuturor că dacă înghesui creativi în 100 de metri liniari și îi condimentezi cu flori multe și frumoase, artiști și floriști și suflet, reușești să schimbi percepții chiar dacă pe termen scurt. Așa că de data asta am mers mai departe. Mai departe de 100 de metri liniari.

Strada Potaissa se transformă după multă-multă vreme în zonă complet pietonală pentru un experiment urban ieșit din tipare. Unul care propune soluții adunând în jurul său vecini și vendori și prieteni și artiști. 

Între 14 și 16 iunie Cluj-Napoca își recâștigă o zonă pietonală complet transformată într-o piață de flori cu iz occidental.  Un experiment care nu ar fi fost posibil fără sprijinul vostru, al tuturor celor care tresară atunci când văd vizualul ăsta.”
, spune Andi Daiszler, Președintele Asociației Daisler, care organizează evenimentul.

Strada Potaissa – Piața de flori altfel, ediție din 2018. Foto: Komiti

Piața de flori altfel va fi deschisă tuturor curioșilor între orele 10-23 vineri, sâmbătă și duminică. Din programul special nu vor lipsi workshop-uri speciale dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante care a debutat anul trecut cu un mare succes, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă.

Strada Potaissa – Piața de flori altfel, ediție din 2018. Foto: Komiti

Programul muzical va fi anunțat pe pagina de facebook a evenimentului, scena fiind mutată de la această ediție în zona de curbură a zidului medieval.

Strada Potaissa – Piața de flori altfel, ediție din 2018. Foto: Komiti

Totodată, vendorilor ambulanți li se adaugă și toate localurile care funcționează pe strada Potaissa, respectiv Makeba, DOT, La Țevi și Visuin, care își vor asorta tematic terasele pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor de plante.

Unul dintre momentele cele mai așteptate din cadrul evenimentului se va derula duminică, 16 iunie, când reprezentanții Primăriei municipiului Cluj-Napoca și locuitorii străzii Potaissa vor lua loc la o masă de discuții despre potențiale soluții de permanentizare a străzii Potaissa, în încercarea de a o reintroduce în circuitul public de interes, unul dintre aspectele pe care Asociația Daisler îl urmărește prin acest eveniment încă din 2017. Ne bucurăm să constatăm faptul că acest lucru este de interes pentru întreaga comunitate de pe stradă.

Strada Potaissa – Piața de flori altfel, ediție din 2018. Foto: Komiti

Strada Potaissa este un proiect inspirat de seria de evenimente de tipul Street Delivery, după care mai funcționează în Cluj-Napoca inițiativa Someș Delivery.

Scopul Străzii Potaissa este de a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a străzii în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv.

Strada Potaissa este organizată de Asociația Daisler, fondată la Cluj-Napoca în 2016 cu scopul de a reactiva spațiile urbane. Tot Asociația Daisler este responsabilă și de Lights On Romania, primul circuit de instalații de lumină din România, deschis publicului anul trecut timp de șase săptămâni în centrul municipiului Cluj-Napoca.

Referințe

strada-potaissa-cluj-logo
  • Strada Potaissa, Cluj-Napoca

Strada Potaissa este o piață de flori altfel, un eveniment inspirat de seria Street Delivery. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentDe la idee la afacere, un how-to în începerea unei cariere și gestionarea unei afaceri
Articolul următorTEDxSatuMare, organizat de o sătmăreancă mutată la Cluj: “În Cluj plouă cu happenings, în timp ce acasă clima evenimentelor e deșertică”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.