Strategia verde a Clujului, consultări publice și dezbateri organizate de Clujul Sustenabil

330

Asociația Clujul Sustenabil organizează în luna iunie o serie de dezbateri având ca tema “Strategia verde a Clujului”. În urma acestor dezbateri, asociația dorește să ofere administrației locale o serie de recomandări și informații pentru o viitoare strategie de dezvoltare verde a Clujului.

Dezbaterile vor fi organizate în zilele de 10 și 17 iunie 2021, având ca invitați o serie de specialiști locali și reprezentanți ai administrației clujene. Dezbaterile reprezintă ultima etapă dintr-un proiect care a explorat atitudine și nevoile comunității clujene privind spațiile verzi și consumul de natură, prin tururi și discuții.

În pregătirea dezbaterilor, clujenii sunt invitați să completeze un chestionar legat de preferințele de petrecere a timpului liber în natură, la adresa: forms.gle/rex1UdR4QfyJ4KvE8

Răspunsurile colectate în urma chestionarului vor servi drept resursă importantă la dezbaterile despre Strategia verde a Clujului. Clujul Sustenabil speră să afle astfel mai multe detalii despre modul cum clujenii “consumă” spațiul verde și relevanța acestuia pentru comunitate și bunăstarea clujenilor.

“Natura e resursă de timp liber, dar și de infrastructură – ne uităm la cum ne alegem spațiile verzi, dacă le cunoaștem pe toate, cât de des accesăm spațiile verzi din Cluj și lângă Cluj, ce activități desfășurăm acolo și cum facem asta cu respect față de natură și generațiile viitoare. Și încercăm să înțelegem și ce tip de relație ne dorim cu pădurea și natura.”, spun cei de la Clujul Sustenabil.

Prima parte a dezbaterilor va avea loc în data de 10 iunie, online, live pe pagina Facebook Clujul Sustenabil, când cei prezenți vor discuta despre modul în care devenim consumatori de natură responsabili (importanța spațiului verde pentru clujeni, crearea, menținerea și folosirea lui într-un mod responsabil).

Proiectul “Strategia verde a Clujului” este derulat cu sprijinul Ambasadei Franței și Institutului Francez din România pentru tranziție ecologică, schimbări climatice și orașe durabile.

Clujul Sustenabil este un ONG care susține, sprijină și catalizează inițiative economice, sociale și de mediu de la nivelul Clujului, în scopul dezvoltării urbane sustenabile. 

Mai multe detalii despre dezbaterile din cadrul proiectului “Strategia verde a Clujului”, se găsesc pe pagina: fb.com/events/1387129208316145

Articolul precedentTinerii profesioniști clujeni dobândesc abilități strategice legate de economia digitală, creând valoare în folosul lor și al comunității
Articolul următorCum e să faci un film de lungmetraj în Cluj-Napoca? Interviu cu regizorul și producătorul “Vineri 3”, Rareș Abraham.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.