Tabere pentru nomazii digitali, pe insula portugheză Madeira

128
Tabere pentru nomazi digitali, pe insula portugheză Madeira. Foto: Borderless Retreat

Programatori software, profesioniști din media sau marketing, diverși antreprenori și fondatori de startup-uri, aleg mai nou să lucreze și să trăiască la distanță, din cele mai inedite locații din lume, un stil de viață ce poartă numele de nomad digital. Cu un laptop, o conexiune internet și aptitudini care le permit să lucreze de la distanță, nomazii digitali își construiesc cariere după propriile reguli, muncesc după programul pe care și-l aleg și se bucură de a explora lumea și a-și face noi prieteni.

Nomazi digitali în Portugalia. Foto: Borderless Retreat

Un exemplu de astfel de nomad digital este cel al unui clujean ce lucrează ca și dezvoltator software pe cont propriu de zece ani. La un moment dat, Vlad Tămaș a decis că este prea solitar, plictisitor și neproductiv să lucreze de acasă. Mai întâi a început să lucreze împreună cu prietenii săi, la ei acasă sau la o cafenea. Acum doi ani a descoperit conceptul de coworking la ClujHub, iar în 2019 a decis să exploreze și alte orașe. Timp de 6 luni, Vlad a explorat modul de viață de nomad digital în Lisabona (Portugalia), Canggu (Bali) și Chiang Mai (Thailanda).

“Nu mai fusesem până atunci în Portugalia și nu știam pe nimeni acolo, așa că nu știam la ce să mă aștept. Am întâlnit atât de mulți oameni interesanți. Oameni care călătoresc pe termen lung și lucrează din diferite locuri din lume. Când te afli într-o astfel de comunitate, nu întâlnești o singură persoană plictisitoare, ci găsești doar oameni care au luat decizia de a-și trăi viața diferit.”, spune Vlad despre experiența sa ca și nomad digital în Portugalia, întreaga sa poveste putând fi citită aici.

Pentru cei ce doresc să se inițieze în acest stil de viață sau doresc să aibă o nouă experiență de lucru împreună cu alți nomazi digitali, cei de la Borderless Retreat au creat o serie de tabere, cu o durată de o săptămână, ce au loc începând cu ianuarie 2020 pe insula portugheză Madeira. Taberele sunt gândite ca un semi-concediu, jumătate din timp fiind dedicată activităților de grup, iar jumătate pentru lucrul personal.

Jumătate din timpul pe insulă este dedicat diferitelor activități de dezvoltare personală. Foto: Borderless Retreat

Inițiativa Borderless Retreat a fost lansată în 2019 de către o estoniancă și o poloneză, care dorește să ofere nomazilor digitali cu experiență sau la început de drum un cadru de lucru inedit, pentru dezvoltare personală și întâlnire de noi oameni.

Cei interesați pot afla mai multe detalii despre aceste tabere pe site-ul Borderless Retreat.

Înscrie afacerea și oferta ta în cel mai vizitat catalog online de firme, oferte și servicii al Clujului.

Articolul precedentRevelion 2020 la Cluj
Articolul următorUn startup înființat în Oradea, TypingDNA, a obținut o finanțare de 7 milioane dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.