Techsylvania 2024: peste 3.500 de participanți, alături de lideri de la NASA, Interpol, NATO și alții

37

Techsylvania a făcut din nou valuri in lumea inovației la a 11-a ediție care a avut loc la Cluj-Napoca in 26 si 27 iunie 2024. Peste 50 de speakeri locali și internaționali au urcat pe scenele Techsylvania si au răspuns celor mai arzătoare întrebări despre viitor.

Peste 3.500 de persoane s-au adunat pentru a fi în fruntea inovației alături de lideri de la: NASA, Interpol, NATO, Mobileye, WPP, Grab și mulți alții.

Iată câteva din notițele noastre de la ediția de anul acesta: 

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO a deschis a doua zi de conferinta spunand Lumea se transformă cum nu s-a mai văzut vreodată în istorie. Tehnologia și biotehnologia au un impact imens și transformator. […] Pentru prima dată în istorie, suntem foarte aproape de a inventa materiale care nu există în tabelul lui Mendeleev. Imaginați-vă ce transformare va aduce acest lucru.

Dr. Christyl Johnson de la NASA Goddard Space Flight Center ne-a deschis ochii cu privire la urmatoarele actiuni care ne vor duce mai aproape de viata pe Marte. Ea a vorbit despre tehnologiile folosite de NASA si care sunt cele mai mari obstacole pe care trebuie sa le depasim.

Nina Jane Patel – Expert în Metaverse pentru Interpol a intrigat audienta prin tema abordata: `Decode the 3D Metaverse, embracing opportunities and mitigating risks`. Nina a spus ca “Lumile virtuale avansează rapid și devin parte din fiecare aspect al vieților noastre, în casele noastre, în sălile de clasă, la locul de muncă, în diverse industrii. Guvernele trebuie să colaboreze cu școlile pentru a educa copiii și adolescenții. Ele trebuie să acorde prioritate siguranței copiilor.

Rutger de Waard – Co-Founder Rootline ”Sell your value before pricing because if you sell on pricing, it’s only about pricing.”

Unul dintre cei mai mari Early Stage Investors din istorie, Shervin Pishevar (Edison Fund) (3 miliarde de dolari în profituri distribuite și 88% IRR)  a vorbit despre viitorul tehnologiei și al inteligenței artificiale și cum să investești. 

Pe scena dedicata sesiunilor de Q&A au urcat reprezentanti ai companiilor precum: Superbet, Mobileye, WPP, Fortune, Mark Cuban Companies si Grab. Acestia au dedicat timp fiecarei intrebari venite din public si au aprofundat subiectele pe care le-au prezentat in cadrul conferintei. 

O componenta importanta a primei zile de Techsylvania au fost workshop-urile tehnice. Printre acestea, s-a numarat si cel sustinut de Tamas Biro și Dacian Lucaci de la Accenture în care am descoperit cum integrarea simulării cu PLM și PLI poate transforma procesul de proiectare.

Techsylvania 2024 a fost un ecosistem plin de potential pentru fondatorii de startups. Peste 35 de afaceri la inceput de drum si-au prezentat produsele si ideile in cadrul Startup Alley. Antreprenorii au avut ocazia să își prezinte produsele și serviciile inovatoare unei audiențe profund implicate în procesul de inovație și afaceri, inclusiv potențiali investitori, parteneri și mentori. Această zonă a devenit un centru al creativității, facilitând conexiuni și oferind resurse valoroase pentru susținerea creșterii acestor companii aflate în stadii incipiente.

Organizatorii Techsylvania se pregătesc deja de o noua ediție in 2025. Oana Petrus, co-fondator Techsylvania declara ca `De la an la an, ecosistemul Techsylvania creste, iar asta ne face sa vrem mereu mai mult. Feedback-ul pozitiv din acest an înseamnă foarte mult pentru noi si ne umple cu energia necesara sa ducem si mai departe acest concept. Acum urmează o scurta pauza pentru a ne regrupa forțele, dar deja știm ca urmează o ediție de Techsylvania bigger and better așa că stați cu ochii pe noi!

Referințe

techsylvania-2023
  • Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, Str. Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca

Techsylvania este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de… vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedent15 iulie este ultima zi de înscriere la Murals of Youth, festivalul de artă murală dedicat liceenilor
Articolul următorViitorul complex balnear cu apă sărată din Jucu de Sus a obținut aprobarea pentru construire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.