Turism gastronomic în Transilvania: un gurmand clujean în vizită la Restaurant La Cuptor din Sibiu

526

În anul 2019, pe bună dreptate, Sibiul a fost numit Regiune Gastronomică Europeană. Spun pe bună dreptate, pentru că din punct de vedere gastronomic, Sibiul este în top 3 orașe din România.

Fiecare local are personalitatea lui, atât în ceea ce privește meniul, cât și a designul interior. Singurul lucru pe care îl au în comun localurile din Sibiu, este ospitalitatea cu care suntem primiți ori de câte ori le trecem pragul.

La Cuptor Sibiu

Situat pe Strada 9 Mai la numărul 7, restaurantul La Cuptor este suficient de aproape de km zero al cetății vechi, dar, în același timp suficient de departe de tumultul turiștilor din Piața Mică. Acesta a fost și primul lucru care m-a atras la local, când i-am trecut pragul acum 7-8 ani.

Restaurantul La Cuptor este printre puținele localuri, dinafara Clujului, pe care l-am frecventat de mai multe ori. De obicei merg doar o dată într-un local, chiar dacă-mi place, pentru că îmi doresc să testez și să experimentez. Din ”păcate” acest lucru nu s-a întâmplat și cu restaurantul La Cuptor. Sper că ați prinsi ghilimelele.

Ambianță La Cuptor Sibiu

Acum ceva timp am spus ”arta și-a dat întâlnire La Cuptor Sibiu”. Nu știu de ce, dar dacă mă întrebi pe mine, aș zice că localul are un aer parizian. Poate datorită muzicii care răsună pe fundal. Poate datorită decorurilor. Poate datorită faptului că ospătarii sunt extrem de prietenoși. Poate datorită complexității preparatelor din meniu. Sau poate datorită faptului că bucătarul chef este francez, Damien Brunet.

Aici mă încarc cu energie pozitivă. Mă încarc de la personal, mă încarc de la local (îmi place foarte mult cum e amenajat interiorul, la terasă mai e puțin de lucru), mă încarc de la preparatele pe care mi le servesc. Efectiv plec de la ei cu zâmbetul pe buze.

Cred că li se potrivește de minune sintagma: să-ți tihnească masa. Da, îmi tihnește!

Meniul La Cuptor Sibiu

Cu toate că restaurantul este cunoscut pentru produsele, ați ghicit, pe care le scoate din cuptor, eu am fost fermecat de preparatele din mare. Aici am mâncat cele mai bune scoici cu sos tomat și / sau în vin, creveți și alte fructe / pești din mare.

Asta nu înseamnă că sar peste aperitiv. Nu, măduva din oase de vită este obligatoriu să o testați. Recomand să luați o porție la două farfurii, ca să puteți să vă bucurați și de un fel principal și un desert.

Raportul gust-ambianță-ospitalitate-preț este unul câștigător, pentru mine, clientul. Din 2015, de când le-am trecut pragul pentru prima dată, m-au cucerit de fiecare dată. Cu fiecare vizită pe care le-am făcut-o, m-au făcut să mă îndrăgostesc de ei.

Dacă aveți posibilitatea să mergeți la un eveniment culinar organizat de ei, vă sfătuiesc să o faceți. Am participat la Degustarea meniului toamnă – iarnă unde am achitat 250 lei / persoană și am primit așa:

Aperitive:

  • Crispy boeuf bourguignon / sos Chimichurri picant / murături coreene
  • Spumă de parmezan / praf de ceapă / focaccia de casă
  • Vin: Rose de Petro Vaselo

Fel principal:

  • File biban de mare / sos Bouillabaisse / piure cartof copt / cremă de usturoi negru
  • Mușchi de vită / sos foie gras cu trufe / mămăligă afumată
  • Vin: Ovas Petro Vaselo

Desert:

  • Tartă cu ciocolată de origine / miso alb / parfait cu hribi / gel de merișoare sălbatice
  • Vin: Bendis rose

Iar între feluri, atmosfera de poveste a fost întreținută de marele artist muzical Adrian Naidin și actorul Florin Coșuleț.

Referințe

restaurant-la-cuptor-sibiu-logo

Restaurantul La Cuptor din Sibiu aduce un omagiu mâncării corecte, delicate si o ofranda binemeritata zeului cuptorului. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Dan Ciulea
Ultimele postari ale lui Dan Ciulea (vezi toate)
Articolul precedentDegustare de distilate artizanale din Transilvania
Articolul următorVisit Armenopolis: o viziune pentru Gherla de mâine, invocând Gherla de ieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.