UBB a lansat primul incubator de afaceri pentru studenți, denumit „UBB Student i-Lab”

128

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 1 februarie 2023, primul incubator de afaceri pentru studenți, denumit „UBB Student i-Lab”.

Incubatorul de afaceri „UBB Student i-Lab” reprezintă o structură funcțională antreprenorială, destinată studenților UBB care explorează idei noi, cu potențial de transfer în mediul de afaceri. Scopul său este reprezentat de crearea de spații fizice și virtuale în care se oferă studenților suport comprehensiv, conectare la resurse și expertiză antreprenorială, într-o comunitate academică interdisciplinară, pentru a transforma o idee în acțiune.

Incubatorul reprezintă o structură funcțională distinctă în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic și Cognitiv al UBB, coordonată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB (FSEGA).

„UBB își pregătește absolvenți atât pentru a se integra pe piața muncii în diverse companii/instituții existente, cât și pentru a genera ei înșiși noi demersuri antreprenoriale. După pregătirea în antreprenoriat și inovație prin cursuri transversale la nivel de UBB, era timpul incubatorului UBB, care îi va duce pe studenți de la „idee” la „plan de business” pragmatic, gata să fie implementat pe piață și/sau susținut în procese de accelerare cu alți parteneri cheie ai UBB. În timp, incubatorul va fi dezvoltat pentru a se adresa și personalului UBB, nu doar studenților.”, a declarat prof. univ. dr.Daniel David, Rectorul (UBB).

Totodată, decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, consideră că „Incubatorul de afaceri UBB Student i-Lab reprezintă în fapt un pas determinant în pregătirea studenților pentru a deveni actori determinanți ai mediului de afaceri. Respectând toate caracteristicile specifice unui incubator de afaceri și adresându-ne tuturor studenților din cadrul universității noastre, punem la dispoziția participanților resursele necesare și expertiză de cel mai înalt nivel pentru a le oferi șansa reală de a-și transforma o idee în afacere de succes.”

Referințe

ubb-cluj
  • Strada Mihail Kogălniceanu, nr. 1, Cluj-Napoca

UBB Cluj-Napoca este o instituţie publică de învăţământ superior, de prestigiu national si international, a cărei misiune este să promoveze… vezi mai mult


Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCasa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca iluminată în portocaliu, alături de alte clădiri din țară și din lume, cu ocazia World Cancer Day
Articolul următorIubitorii de schi din Cluj-Napoca se pot bucura de proximitatea Pârtiei Feleacu, zilnic până la ora 21

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.