Un startup înființat în Oradea, TypingDNA, a obținut o finanțare de 7 milioane dolari

230
Echipa TypingDNA. Foto: FB/TypingDNA

TypingDNA, un startup înființat în 2016 în Oradea și cu sediul acum la New York, a anunțat că a primit o rundă de finanțare de 7 milioane dolari, condusă de Gradient Ventures, fondul de risc orientat către soluțiile AI al Google, cu participarea Techstars Ventures şi a fondului GapMinder. Cu acestă ocazie TypingDNA a anunțat și că își crește echipa de dezvoltare și marketing din Oradea și București.

TypingDNA dezvoltă o tehnologie numită typing biometrics ce utilizează algoritmi de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura. Această tehnologia permite autentificarea, detectarea fraudelor și recuperarea parolelor în domenii variate precum financiar, bancar sau pentru evaluarea online în domeniul educației.

În 2019 TypingDNA a mai ridicat o rundă de finanțare de 1,5 milioane de dolari, iar acum are clienți și parteneri în întreaga lume. Startup-ul intenționează să utilizeze noua investiție pentru a-și extinde rețeaua de suport pentru dezvoltatori, prin integrarea API-ul lor cu platforme existente de dezvoltare a site-urilor web.

Progresul cercetării, dezvoltării și adopției typing biometrics are o importanță globală. Tastaturile sunt încorporate astăzi în aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare să fie cel mai disponibil pe scară largă dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Această rundă de finanțare ne va permite să continuăm misiunea noastră de a oferi biometrie ușor de utilizat, non-intruzivă și securitate sporită oamenilor din întreaga lume”, a declarat Raul Popa, CEO și co-fondator al TypingDNA.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentTabere pentru nomazii digitali, pe insula portugheză Madeira
Articolul următorStartup Weekend Cluj 2020: transformă ideea ta într-un startup în doar 54 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.