Un startup tech din Cluj ajută supermarket-urile să reducă cu până la 40% risipa produselor perisabile

674
Soluția software a clujenilor de la Neurolabs poate realiza o reducere de până la 40% a risipei produselor perisabile

O soluție software dezvoltată de startup-ul Neurolabs din Cluj, ajută supermarket-urile să-și optimizeze comenzile și stocurile, prin predicții mai bune legate de vânzări. Beneficiile date de o mai bună optimizare se văd în principal în produsele ultra-fresh și perisabile. În funcție de gama de produse, soluția clujenilor poate realiza o reducere de până la 40% a risipei produselor perisabile.

Conform unui raport recent, dacă nu vor fi luate măsuri urgente care să diminueze risipa alimentară, în 2030 lumea va irosi 66 de tone de alimente în fiecare secundă, una din soluțiile la această problemă majoră fiind încurajarea clienților să cumpere de la companii care iau măsuri pentru a reduce această risipă.

Neurolabs a fost fondată de trei prieteni ce s-au cunoscut la facultate în Edinburgh, în 2009. După ce au lucrat împreună pe diverse proiecte, în vara anului trecut cei trei s-au decis să se dedice unui proiect mai mare și au început sa lucreze la o soluție software folosind algoritmi bazați pe inteligență artificială, care să ajute lanțurile mari de supermarket-uri să își optimizeze stocurile și aprovizionarea.

Prin conectarea la sistemele de gestiune ale lanțurilor de magazine, soluția Neurolabs își extrage datele necesare, cum ar fi istoricul vânzărilor și descrierea produselor, iar pe baza acestora face o analiză detaliată a obiceiurilor clienților și poate prezice cu acuratețe volumul vânzărilor pe produse individuale.

Față de soluțiile similare existente pe piață, software-ul Neurolabs ia în considerare și alte variabile, de exemplu starea vremii, care reprezintă un factor important în estimarea vânzărilor.

“Dacă e soare afară, se va vinde mai multă înghețată, bere și mici. Sunt o mână de companii care fac predicțiile de vânzări pe baza vremii, dar noi am mers mai departe și am luat mai mulți factori externi în considerare, cum ar fi prețul și promoțiile oferite de competitori, numărul de magazine cu același profil în zonă, date economice locale etc.

Mai departe, urmărim starea la raft a produselor. Folosind camere instalate de noi, urmărim stocul de produse aflate pe raft, iar când produsele sunt pe terminate, trimitem notificări personalului din magazin pentru a reîmprospăta stocul.

Pe scurt, facem predicții de vânzări pe produse individuale, urmărim evoluția vânzărilor și sugerăm promoții relevante la momentul oportun, iar la raft monitorizăm constant stocul pentru a asigura continuitatea vânzărilor.” spune Paul Pop, unul dintre co-fondatorii Neurolabs.

Paul Pop, co-fondator Neurolabs, prezentând la demo-day Primer by InnoEnergy

În cadrul demo-day-ului Primer by InnoEnergy, organizat la Cluj pe 17 ianuarie 2019, din cele nouă startup-uri care au ținut pitch-uri, Neurolabs a fost ales câștigător și a intrat în atenția celor de la InnoEnergy pentru posibilități de finanțare de până la 150 de mii de euro. Evenimentul a fost organizat de către cei de la Digital Transformers, reprezentații InnoEnergy în România.

Primer by InnoEnergy este un program de pre-accelerare destinat antreprenorilor sau startup-urilor aflate la început de drum (early-stage). Viziunea InnoEnergy este de a fi un motor pentru inovație și antreprenoriat în energia sustenabilă, iar țelul principal al Primer este acela de a susține inovația în Europa Centrala și de Est și de a ajuta antreprenorii în dezvoltarea unei simple idei într-un plan de afaceri și de a-i pregăti pentru o posibila intrare într-un program de accelerare sau a unui program investițional.

Clujenii de la Neurolabs urmează acum să intre într-un program de accelerare în Suedia, unde timp de 4 luni vor învăța mai multe despre cum să-și dezvolte partea de business a companiei, cum să realizeze un produs mai bine poziționat pe piață și cel mai important, cum sa atragă clienți din țările nordice.

Printre planurile de anul acesta, Neurolabs își propune să organizeze la Cluj, în vară, un internship pentru tinerii programatori interesați de inteligență artificială.

Pentru mai multe detalii despre Neurolabs accesați: https://www.neurolabs.eu.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentClujenii, printre cei mai activi din țară în a-și alege prioritățile orașului
Articolul următorBijuterii handmade lucrate cu suflet într-un atelier din Cluj: de la dorință, la tine în mână

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.