USAMV la Zilele Clujului 2023: Standuri cu produse proprii și ”Zilele Horticulturii Clujene”

82

În cadrul Zilelor Clujului 2023, USAMV Cluj-Napoca va participa cu standuri cu vinuri și produse proprii în Parcul Central, va organiza ”Zilele Horticulturii Clujene”, va participa la paradă, la concerte studențești și va desfășura activități cu câini de terapie, între 19-21 mai.

În campusul universității, pe platoul din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”, între orele 10.00 – 19.00, Facultatea de Horticultură şi Afaceri în Dezvoltare Rurală organizează cea de-a II-a ediție a ”Zilelor Horticulturii Clujene”, cu specialişti din universitate și invitați, care vor susține workshop-uri atractive, ateliere, expoziţii şi demonstrații. 

Vizitatorii vor afla despre cele mai adecvate soluţii inovative pentru protecţia plantelor şi îngrijirea culturilor cu ajutorul dronelor, amenajarea grădinilor şi îngrijirea gazonului, precum şi despre activităţi de orientare turistică sau soluții în inițierea unor afaceri de succes în dezvoltare rurală. Evenimentul mai include expoziția cu vânzare de flori, legume, plante ornamentele și aromatice, răsaduri, sisteme de irigaţii, unelte, utilaje sau accesorii pentru horticultură. 

”Vor avea loc demonstrații cu mașini destinate întreținerii spațiilor verzi, metode inedite de decorare prin tehnica serveţelului și multe alte surprize pentru pasionații de horticultură. Vom avea degustări și vânzări de vinuri, de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior și de la crame ale absolvenţilor noştri, un tur ghidat al campusului, facultății și serelor noastre, precum și al Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT). Credem că evenimentul va aduce împreună toţi pasionaţii de horticultură, iar noi avem ocazia să arătăm că absolvenţii noştri au reuşit să-şi dezvolte afaceri în domeniul horticulturii, fiind exemple de bune practici”, a precizat organizatorul evenimentului, Prof. dr. Mirela Cordea. 

Un alt eveniment din calendarul Zilele Clujului va avea loc în 20 mai (orele 11.00 – 13.00), pe platoul din spatele clădirii Aulei – ”Happy Tails in the campus”, cu echipe formate din oameni și câini (Programul Be Kind to Animals), alături de studenți de la masteratul Ethology & Human-Animal Interaction (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii), care vor împărtăși din experiența lor. Vă invităm să participați la discuții, sesiuni de informare, de mângâiat câini și schimburi de bune practici în experiențe pozitive cu ei. 

Sub egida Uniunii Universităților Clujene, USAMV contribuie și la evenimentele din cadrul primei ediții a Zilelor Universităților, incluse în calendarul Zilelor Clujului, între 15-20 mai. Suntem invitați la spectacolele susținute de studenții USAMV din Ansamblul Folcloric ”Tradiții Someșul Napoca” și din trupa de muzică ușoară Yelia, în 20 mai, pe scena de la Iulius Mall, începând cu ora 18.00, după parada din centrul orașului (ora 16.00).

Participarea USAMV Cluj-Napoca la Zilele Clujului nu ar fi completă fără integrarea produselor sănătoase din fermele și stațiunile proprii, la standurile din Parcul Central: brânzeturi, lactate, ulei de floarea soarelui presat la rece, de la Ferma Cojocna, vinurile aromate de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior, plante aromatice, ceaiuri, uleiuri esențiale de la Facultatea de Agricultură.

Referințe

usamv-cluj

Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara este continuatoarea prestigioasei școli superioare de agricultură clujene. vezi mai mult


zilele-clujului

Festivalul de suflet al clujenilor a devenit deja o tradiție în inima Transilvaniei și reunește întreaga comunitate. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentÎncep Zilele Clujului 2023, vezi programul din primele zile
Articolul următorZilele Clujului: mii de clujeni l-au omagiat pe actorul Florin Piersic în seara dedicată teatrului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.