Vamos a la Toamna, eveniment de activare a unui spaţiu postindustrial din Cluj, prin comunitate

412
Vamos a la Toamna va avea loc pe strada Traian la nr. 23, în spațiul numit T23.

Prin Vamos a la Toamna (7-9 octombrie 2022), ce va avea loc în cadrul Zilelor Clujului, Asociația Urbannect dorește să recreeze ambianța prietenoasă şi caldă cu care ne-a obişnuit la Plaja Grigorescu (seria de evenimente Vamos a la Playa), activând un nou spaţiu postindustrial, pe strada Traian la nr. 23, pentru a demonstra potenţialul regenerării urbane prin crearea unei ambianțe de comunitate, de familie.

“Dorim să aducem încă o pată de culoare programului Zilelor Clujului activând un nou spaţiu postindustrial, pentru a demonstra potenţialul regenerării urbane, şi în acelaşi timp să evocăm atmosfera unică pe care o construiam împreună cu publicul larg la Plaja Grigorescu. Vom reînnoda şirul activităţilor specifice nouă, acele evenimente care aduc tradiţiile de familie în peisajul urban socio-cultural: campionatul de table, concursul de zacuscă și dulcețuri, ateliere de pictat, workshop-uri culinare, degustări de produse, kendama, socializare etc.”, spun organizatorii evenimentului.

Evenimentul va avea loc pe strada Traian la nr. 23 (în spațiul numit T23), într-o ambianță de familie, timp de trei zile inedite. T23 este locul în care s-a relocat acțiunea de reconversie urbană aplicată, după ce fostul spațiu de evenimente al asociației, H33, a intrat în demolare.

T23 este un spațiu generos şi pitoresc şi este dotat cu tot ce este necesar pentru desfăşurarea unor evenimente de calitate. Începând cu toamna anului 2021 echipa Outdoor4U a amenajat locația plantând vegetaţie ambientală şi gazon şi invitând artişti ca şi Kero şi Ocu care au pictat zidurile incintei cu lucrări de artă murală. În acest an, la T23 s-au desfăşurat cu succes evenimente ca: Ziua Internaţională a Africii, Ziua Voluntarilor de la Centrul de Tranzit Refugiaţi, Garage Sales organizate de către Asociaţia Nuca, Expoziţie de pictură George Bodocan, VineTe23.

Asociaţia Urbannect şi-a început activitatea în 2014 prin evenimente publice destinate conectării cetăţenilor cu oraşul (prin activarea unor spaţii insuficient cunoscute, deşi interesante şi inedite) şi prin activităţi cu un specific aparte şi la rândul lor inedite (întâlniri cetăţeneşti de evocare a istoriei oraşului, activităţi pentru toate vârstele, activităţi cu specific casnic desfăşurate în comunitate). Aceste activităţi s-au bucurat de foarte multă priză la publicul larg, memoria evenimentelor ca şi Vamos a la Playa, Sufrageria Urbană, Concursul de Table, Toamna la H33, Art&Fun Days etc., fiind încă vie în amintirea tuturor.

PROGRAM VAMOS A LA TOAMNA, 7-9 octombrie 2022

Vineri, 7 octombrie

17.00 – Atelier de pictat traiste

17.00 – Concurs de Table, calificări

 18.00 – Întalnirea autorului cu cititorii Olguței, cu Alex Moldovan

17.00 – 19.00 Sporovăim un Gulyas, workshop culinar

19.00 – Povești la gura sobei, teatru pentru cei mici cu Magic Puppets

19.40 – Remember Vamos a la Playa, depănare de amintiri cu nostalgicii plajei

Socializare

Sâmbătă, 8 octombrie

17.00 – Atelier de pictat ceasuri

17.00 – Campionat de table, finala

19.00 – Premierea concursului de table

18.00 – Școala de Gomboți, workshop culinar cu Monika Manea

20.00 – Concurs de zacuști, dulcețuri si minunății de casă

21.00 – Nectarul livezilor, degustare de licori de casă

20.00 – Vinyl Party, cu DJ BebeLeStrange

Duminică, 9 octombrie

12.00 – Atelier de pictat măşti

13.00 – Concurs și demonstraţie de Kendama

14.00 – Reconversia urbană step by step, talk 

Referințe

zilele-clujului

Festivalul de suflet al clujenilor a devenit deja o tradiție în inima Transilvaniei și reunește întreaga comunitate. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentZilele Clujului 2022: peste 100 de evenimente în peste 30 de locuri din oraș
Articolul următorÎncepe a zecea ediție a Zilelor Clujului, în deschidere: Florin Piersic și Teatrul Național Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.