Vești bune în vremuri tulburi: startup-ul clujean Gumzzz primește o finanțare de 100.000 €

103
Echipa Gumzzz este formată din programatori, specialiști în marketing și medici stomatologi.

Startup-ul clujean Gumzzz, care dezvoltă o platformă de rezervări pentru industria globală de stomatologie, a atras o investiție de 100.000 de euro de la angel investor-ul Stelian Bogza. Platforma oferă un nivel redus de interacțiuni în procesul de rezervare online și un ajutor pentru pacienții care au nevoie urgentă de ajutor în a găsi locurile de tratament din apropiere. Gumzzz ţinteşte să ajungă la un portofoliu de 500 de clinici stomatologice în primul an de funcţionare a platformei online. „Până în momentul de faţă, avem agreate colaborări cu clinici stomatologice din oraşe mari ale ţării precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş şi Baia Mare.“

Pacienții care se înscriu pe platformă până la 11 mai vor primi o consultație gratuită la una din clinicile din România înscrise pe platformă, din orașe precum București, Cluj, Târgu Mureș sau Baia Mare.

Gumzzz se adresează pacienților și cabinetelor, respectiv clinicilor stomatologice, concentrându-se pe îmbunătățirea procesului de selecție al serviciilor medicale, dar și pe oferirea de soluții cu privire la asigurări medicale dentare și finanțare pentru pacienți. 

Pacienții vor putea selecta gratuit clinica stomatologică cea mai relevantă pentru ei pe baza recenziilor transparente făcute de alte persoane. De asemenea, platforma permite pacientului să interacționeze în timp real cu departamentul de suport Gumzzz sau cu o persoană desemnată din echipa unității medicale alese și dispune de opțiunea de încărcare de documente pentru a fi vizualizate de medicul stomatolog.  

Pacienții care se înscriu pe Gumzzz până la 11 mai vor primi o consultație gratuită.

Pentru clinici, Gumzzz creează un context digital favorabil în care acestea își pot construi o prezență virtuală relevantă prin contul de pe platformă. De asemenea, clinicile pot interacționa live cu pacienții și pot avea o evidență clară a programărilor și a eventualelor anulări. În plus, Gumzzz oferă un mediu controlat în care cabinetele și clinicile stomatologice își pot lista ofertele speciale, având certitudinea că acestea vor ajunge direct la grupul țintă care are oportunitatea de a le achiziționa direct din platformă. 

În curând, Gumzz va oferi servicii de asigurare medicală dentară și finanțare pentru pacienții care folosesc serviciile clinicilor din platformă. De asemenea,  pacienții vor avea ocazia să plătească direct cu cardul prin intermediul platformei sau direct la clinică, păstrând astfel o evidență a cheltuielilor și procedurilor care pot fi regăsite permanent în contul de utilizator din platformă. 

În plus, Gumzzz va oferi utilizatorilor informații relevante despre opțiunile de transport si facilitățile de cazare din orașul în care se află clinica aleasă, plus atracțiile turistice din zona respectivă. Astfel, platforma include și componenta de turism medical, un context în care pacientul are control asupra serviciilor medicale, cazării și transportului. 

În spatele soluției Gumzzz stă o echipă de peste 15 oameni, formată din programatori, specialiști în marketing și medici stomatologi. Compania este condusă de Vlad Suteu, antreprenor din Cluj-Napoca întors în România după 9 ani petrecuți la studii și în companii din Marea Britanie și Danemarca.

“La Gumzzz se lucrează de aproximativ 1 an și am hotărât să lansăm în perioada aceasta întrucât produsul nostru poate să ajute societatea în condițiile actuale, oferind astfel oportunitatea de interacțiuni reduse în procesul de rezervare online și un ajutor pentru pacienții care au nevoie urgentă de ajutor în a găsi locurile de tratament din apropiere. Așadar, ne oferim suportul și infrastructura în orice măsură necesară, chiar și înainte de lansarea din mai. 

Gumzzz își propune să rezolve multe provocări din industria stomatologică, atât pentru pacienți, cât și pentru unitățile medicale, crescând astfel nivelul de digitalizare din acest sector. Dorim să dăm putere pacientului să aleagă serviciile de care are nevoie în deplină cunoștință de cauză, transparent și rapid.

În ceea ce privește planurile de viitor, estimăm ca până la sfarșitul acestui an să includem in platformă clinci din mai multe țări cu care suntem în discuții, și totodată să atragem pacienți de pe alte continente.

Investiția obținută este rezultatul unui proces în spatele căruia se află o echipă experiementată și o serie de oameni care au devenit mentori pentru noi”, spune Vlad Șuteu, CEO și co-fondator Gumzzz.

La rândul său, Stelian Bogza, angel investor, adaugă: “Am ales sa investesc în Gumzzz pentru că am regăsit cel puțin trei dintre elementele în care cred cel mai mult la o afacere de succes: o idee de nișă, dar care acoperă o nevoie reală în piață aproape oriunde pe glob, o industrie cu mare potențial precum cea a serviciilor medicale și, nu în ultimul rând, o echipă unită, pe care, cunoscând-o, am dedus că este 100% pregătită să se dedice unei soluții care va putea ajuta milioane de oameni din toată lumea.” 

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentDemo Nights Cluj, Online Edition: startup-urile clujene fac pitch de la distanță
Articolul următorTIFF, Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival și Untold își dau mâna pentru combatere COVID-19 în județul Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.