Wolfpack Digital atinge paritatea de gen în industria IT

175

Wolfpack Digital este o agenție digitală premiată, din Cluj-Napoca, care creează și dezvoltă aplicații web și mobile start-to-end. Agenția cu o echipă de peste 80 de oameni, a fost fondată în anul 2015 cu scopul de a crește produse digitale puternice alături de startup-uri și de companii mari deopotrivă. Cu peste 140 de aplicații dezvoltate până în prezent, principalele domenii de activitate ale agenției sunt fintech, sănătate (healthtech), transport, frumusețe, și IoT, iar piețele pe care e prezentă sunt Marea Britanie, SUA, Canada, România, Irlanda, Germania, și Asia. 

În contextul actual, dinamic și în continuă evoluție, echipele variate devin esențiale pentru a atinge succesul și a face față provocărilor într-un mod cât mai ușor dar și inovator. Wolfpack Digital a atins în 2023 un echilibru perfect de gen, și oferă un exemplu remarcabil al angajamentului față de diversitatea de gen în industria tehnologică. 

Cultura Wolfpack Digital: Echilibru și Diversitate

Povestea Wolfpack Digital a început în 2015, odată cu Gina Lupu-Florian și dorința ei de a colabora cu antreprenori cu viziune și de a crea aplicații web și mobile puternice, care îmbină perfect performanța cu frumusețea. De la început, cultura organizațională a fost inspirată din spiritul unei haite de lupi, unde lucrul în echipă, sentimentul de apartenență și incluziunea coexistă cu accentul pus pe rezultate și performanță.

Pe măsură ce compania a evoluat, oamenii au aderat și susținut cultura constant, contribuind la consolidarea și întărirea acesteia, iar această cultură este susținută constant de actuala co-CEO a companiei, Gina, care se asigură de consolidarea și întărirea acesteia, dar și de întreaga echipă.

Printre elementele care au stat mereu în spatele culturii puternice pe care Wolfpack Digital o are se găsește diversitatea. Alături de alinierea la câteva valori comune, diversitatea a reprezentat și va reprezenta în continuare un atu important prin care compania atinge inovația și succesul – de la culorile brandului, până la încurajarea tuturor opiniilor, și până la tipurile diferite de proiecte și colaborări abordate.

2023, anul atingerii parității de gen la Wolfpack Digital

Wolfpack Digital se evidențiază în industrie nu doar prin proiectele inovatoare, ci și prin angajamentul față de diversitate – în general, și față de egalitatea de gen – în special. Această diversitate aduce cu sine o serie de beneficii semnificative, contribuind la o abordare mai inovativă și eficientă a proiectelor.

Diversitatea, indiferent ca e vorba despre vârstă, gen, sau despre un alt aspect care descrie diferențele umane, aduce perspective noi în modul de gândire și de abordare a problemelor precum și generarea de soluții creative. Fiecare membru are propriul său context cultural și o experiență de viață diferită, oferind astfel o paletă largă de idei pentru soluțiile tehnice și nu numai. La fel ca în ecosistemele naturale, diversitatea aduce reziliență. 

La Wolfpack Digital, incluziunea nu se limitează la deschiderea către multiple perspective și experiențe, ci se extinde și la valorificarea abilităților unice pe care fiecare membru le aduce în echipă. Fie că vorbim despre abilități tehnice, de leadership sau aptitudini creative, echipa beneficiază de o gamă bogată de abilități. Aceasta permite formarea unor echipe mai puternice, capabile să abordeze provocările tehnologice cu o viziune holistică și să livreze produse digitale start-to-end.

Finalul anului 2023 a adus în companie un moment unic – atingerea egalității de gen. În acest moment, Wolfpack Digital are 50% dintre angajați femei și 50% bărbați.

Ce înseamnă acest lucru pentru echipa Wolfpack Digital?

Pentru angajații companiei Wolfpack Digital, paritatea de gen înseamnă mai multe lucruri, după cum se poate observa în testimonialele următoare:

Diana Jurca – Specialist People & Culture la Wolfpack Digital

“Este cu adevărat inspirațional atunci când te afli într-o comunitate în care indivizi de toate genurile aduc perspective unice la masă. Cred că este esențial să recunoaștem valoarea pe care nu doar bărbații, ci și femeile o aduc prin mixul abordărilor orientate spre sarcini, asumarea de riscuri, precum și leadershipul pozitiv, inteligența emoțională și empatia pentru a crea și a susține o cultură puternică. La Wolfpack Digital, diversitatea de gen nu se referă doar la echilibrarea numerelor, ci la crearea unui mediu incluziv în care fiecare individ se simte încurajat să contribuie într-un mod autentic. Acest lucru, cred eu, transmite un mesaj convingător partenerilor și comunității noastre, subliniind angajamentul nostru față de oameni. În mod interesant, indivizii care rezonează cu valorile companiei sunt atrași natural să ni se alăture, conducând la o balanță armonioasă în cadrul comunității.”

Dan Ilieș – Head of Mobile Development la Wolfpack Digital

“Cred cu tărie în merite și consider că femeile și bărbații trebuie să aibă aceleași șanse și oportunități, nu numai la nivel personal, dar și la nivel profesional.

Pentru mine, paritatea de gen merge dincolo de cifre. Paritatea de gen este despre a crea un spațiu dinamic unde perspectivele diverse angrenează creativitatea și orientarea spre soluții. 

În decursul carierei mele am avut ocazia să lucrez cu ingineri talentați, atât femei cât și bărbați. Echipa noastră, cu experiențe și perspective diverse, contribuie nu doar la un mediu de lucru mai bogat, dar și la soluții inovative și un mediu de lucru cât mai incluziv.”

Ioana Cazacu – Office Manager la Wolfpack Digital

“Conceptul de diversitate de gen, pentru mine, înseamnă recunoașterea și aprecierea perspectivelor, abilităților și experiențelor diverse pe care indivizii de genuri diferite le aduc într-o echipă sau organizație. Cred că aceste perspective sunt puternic evidențiate în munca noastră de zi cu zi la Wolfpack Digital, făcându-ne pe fiecare să ne simțim apreciați ca angajați.”

Victor Motogna – Head of Web Development la Wolfpack Digital

“Echipa noastră a integrat foarte natural paritatea de gen încât nu se observă un efort activ în această directie și te bucuri să lucrezi cu toți membrii echipei. Accentul a fost și este întotdeauna pe ceea ce aduce fiecare: gândire analitică, creativitate sau o fire artistică. Experiențele fiecăruia i-au format în ceea ce sunt astăzi, iar noi apreciem toate contribuțiile și cunoștințele, indiferent de sursa acestora.”

Gina Lupu Florian – Co-CEO la Wolfpack Digital

“Nu am avut niciodată un obiectiv specific de a atinge paritatea de gen prin promovarea acțiunilor pozitive la Wolfpack Digital. Totuși, suntem încântați să vedem că s-a întâmplat în mod natural! Cred cu tărie că un mediu divers – și genul nu este singura dimensiune a diversității, desigur – produce rezultate mai bune și o călătorie mai plăcută pentru toți, deoarece toate nuanțele din jurul nostru îmbogățesc viețile noastre și modul în care experimentăm realitatea, proiectele și relațiile.

De când avem o echipă echilibrată din punctul de vedere al diversității de gen, putem observa că mediul nostru combină cu succes deschiderea, empatia și respectul cu determinarea, agilitatea și ambiția, în timp ce sustine o atmosferă sănătoasă pentru ca oamenii să se exprime și să asculte, beneficiind în același timp de sprijin și de provocări pentru a crește personal și ca echipă. Cred că faptul că apreciem siguranța psihologică și transmiterea a ceea ce trebuie spus prin feedback a fost crucial pentru atingerea parității de gen în 2023, deoarece compania noastră atrage în mod natural oameni care împărtășesc viziunea noastră și împacă aspecte ale yin-ului, yang-ului și ale tot ceea ce se află între ele. De asemenea, faptul că vedem femei realizate în compania noastră a inspirat alte femei să aplice pentru poziții în compania noastră și să-și dezvolte abilitățile. În acest sens, cred că vorbim cu adevărat despre un efect de bulgăre de zăpadă, iar a vedea un exemplu aduce încredere! În ansamblu, experiența de a lucra împreună, precum și rezultatele, au atins un nivel superior prin paritatea de gen!”

Echipa Wolfpack Digital aplaudă cu mândrie această realizare, care vine ca un catalizator pentru creativitate și inovație, și pentru creșterea individuală și colectivă.

Angajamentul față de egalitatea de șanse reprezintă o bază pentru construirea unei echipe armonioase și eficiente în care fiecare persoană poate prospera, contribui și crea produse digitale performante și frumoase.

Referințe

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPeste 15.000 oameni au sărbătorit trecerea dintre ani în Piața Unirii din Cluj-Napoca
Articolul următorGenți personalizate: promovarea brandului prin accesorii practice și stilate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.