Ziua Națională a României sărbătorită la Cluj de peste 100.000 de participanți la evenimentele organizate de Primărie

333
La ora 20, timp de 15 minute, cerul Clujului a fost luminat în cadrul unui spectacol de artificii memorabil. Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Clujul a sărbătorit Ziua Națională a României – aniversarea a 101 ani de la Unirea Transilvaniei cu România – printr-o serie de evenimente care au însuflețit centrul orașului. Pe tot parcursul zilei, peste 100.000 de persoane s-au bucurat de manifestările care au avut loc în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu, în Piața Unirii și pe Bulevardul Eroilor.

În prima parte a zilei, peste 20.000 de persoane au asistat la ceremoniile oficiale, organizate de Instituția Prefectului Județul Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie “Gemina”. Manifestările au cuprins depuneri de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un joc spectaculos de artificii de zi.

Defilarea cu tehnică militară și de intervenție. Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca au invitat publicul în a doua parte a zilei în Piața Unirii, epicentrul evenimentelor dedicate sărbătorii de 1 Decembrie. Pe scenă au urcat unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară: Clubul Vedetelor, Mariana Sfechiș, Ioana Ștețco, Maria Lobonț, Mariana Morcan, Andreea Ciupe, Silviu Popa, Dan Gâdea, Marilena Zegrean Istici, Maria Golban Șomlea, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul folcloric „Mugurelul”, Aurel Tămaș, Ansamblul folcloric „Mărțișorul”, Anghelina Timiș, Amalia Codorean Chindriș, Ilie Medrea, Ioan Berci, Sava Negrean Brudașcu și Ionuț Fulea, acompaniați de Orchestra Regal Transilvan.

Artificii de zi. Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Sala de proiecție a cinematografului Victoria a fost de asemenea arhiplină, la cele două filme difuzate în cadrul Centenarului Filmului Românesc: „Prea mic pentru un război atât de mare” și “Cardinalul”.

Luminile de Sărbători au fost aprinse la ora 19.00, după care trupele Voltaj și Cargo au concertat pe scena din Piața Unirii într-o atmosferă electrizantă.

Foto: Municipiul Cluj-Napoca

În organizarea evenimentului, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca i-a avut alături pe următorii parteneri: Terapia – O companie SUN PHARMA, Bergenbier, NTT Data, Banca Transilvania, Coca-Cola, Farmec.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPROGRAM 1 Decembrie 2019 la Cluj
Articolul următorUn startup clujean creează primul brand din România de produse textile din fibre organice cu certificare de proveniență și cu design românesc original

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.