2 Mai, o oază de liniște și relaxare în sudul litoralului românesc

311
Plaja 2 Mai. Foto: Cluj.info

Satul și plaja 2 Mai din sudul litoralului românesc reprezintă o opțiune ideală pentru petrecerea concediului la mare pentru cei ce ce caută o vacanță liniștită la mare, fără muzică tare sau chefuri prelungite în noapte. Atmosfera civilizată și un pic boemă, liniștea, mâncare și localurile de calitate, prețurile decente și o ofertă variată de cazare, fac din 2 Mai o opțiune ideală pentru familiile cu copii sau pentru cupluri, dar și pentru boemi sau firile mai artistice.

O locație puțin cunoscută pentru petrecerea concediului la mare, 2 Mai este puțin promovată ca și destinație turistică, cel puțin în Ardeal, și dacă nu ai fost acolo, probabil ai auzit de acest sat doar din postările prietenilor tăi pe rețelele sociale.

Plaja 2 Mai. Foto: Cluj.info

Dacă e să vii din Cluj, fără autoturism personal, călătoria cu trenul până la cea mai apropiată stație de 2 Mai, Mangalia, durează aproximativ 10 ore (în funcție desigur de întârzierile trenurilor CFR). Din Mangalia, cursele regulate de microbuz mai fac doar câteva minute până în 2 Mai.

Ajuns la 2 Mai, vei descoperi un fost sat pescăresc, acum transformat într-un sat de vacanță, care își păstrează încă farmecul anilor de mai demult, când era considerat un paradis al libertății, stațiunea nudiștilor.

Plaja nudiștilor, 2 Mai. Foto: Cluj.info

Dealtfel plaja nudiștilor și comunitatea formată în jurul ei, a supraviețuit până azi, într-o parte mai retrasă a plajei, aspect ce oferă locului un aspect boem și o modalitatea ideală de a te simți absolut liber, la mare.

Conform turismistoric.ro, dacă în Vama Veche primii vamaioți moderni au fost studenții clujeni, la 2 Mai micii proprietari de pensiuni se laudă cu personalități marcante ale scenei românești, care le-au călcat pragul în speranța unui concediu estival departe de ochii curioșilor. Aceștia îți arată fotografii cu Gheorghe Dinică, Stela Popescu sau alți actori mari în ipostaze de oameni obișnuiți.

Plaja din Micul Golf, 2 Mai. Foto: Cluj.info

Pentru servirea mesei in 2 Mai există mai multe restaurante de calitate, printre care cel mai faimos este Micul Golf, un restaurant-terasă situat în apropierea unei vechi cherhanale. Atmosfera e romantică, cu vedere de la terasă către golful și bărcile pescarilor din imediata apropiere, mâncarea este de calitate, iar prețurile sunt mai mult decât decente.

Rapane la tigaie, terasa Micul Golf, 2 Mai. Foto: Cluj.info

În timpul sezonului turistic, în 2 Mai au loc o serie de evenimente culturale, printre care un festival de blues și jazz, un festival de teatru, un târg de carte și un festival de fotografie. Toate aceste evenimente fac parte din proiectul “Cultura la Liman” un proiect ambițios care sprijină viața artistică a satului 2 Mai, parte din comuna Limanu.

Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, 2 Mai. Foto: Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”

Oferta de cazare în 2 Mai este foarte variată, de la căsuțe pe plajă, la camere în pensiunile sau vilele localnicilor. Una din recomandările noastre este Vila Atlas, ce oferă pe lângă cazare în camere aranjate cu gust și un spațiu de lounge comun, grădină și terasă. Vila dispune și de un spațiu de gătit afară, ideal pentru grupuri de prieteni. Pentru cine dorește, la Vila Atlas se pot organiza și tabere de pictură.

Referințe

vila-atlas-2-mai-constanta
  • Strada Alexandru Ioan Cuza, 2 Mai, județul Constanța

Vila Atlas se află în stațiunea 2 Mai și oferă cazare doar pentru adulți, cu lounge comun, grădină și terasă. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCompetiție cu premiu de 465.000 de euro pentru cel mai bun startup, la How to Web în București
Articolul următorHai să mănânci Bao Buns cu Porc la KIBO. Doar duminică, 4 septembrie 2022. Gătește Cosmina de la subcapac.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.