Dacă ai o idee de startup care poate să aibă impact pozitiv în domenii precum agricultură, securitate online, sănătate și stil de viață sau comerț, programul Innovation Labs, cel mai mare program național de pre-accelerare pentru startup-uri, te ajută să faci primul pas în lumea antreprenoriatului.
În ultimii opt ani, Innovation Labs a susținut formarea a peste 300 de startup-uri prin sesiuni de mentorat la care au contribuit mai mult de 200 de mentori în cinci orașe din țară: București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara, angrenând peste 1800 de participanți.
Înscrierile pentru antreprenorii din Cluj sunt deschise până joi, 5 martie 2020, ora 23:55: bit.ly/RegisterILabsClujHack. Antreprenorii înscriși vor participa la hackathon-ul din 7-8 martie 2020, ce va avea loc la Cluj Innovation Park.
Prezentarea de 1 minut ce va fi susținută de participanți sâmbătă dimineața trebuie să impresioneze publicul pentru a le asigura un loc mai departe în hackathon. În decursul următoarelor 24 de ore, echipele lucrează la prototip, discută și îmbunătățesc produsul pe baza feedback-ului de la mentori.
Hackathonul se finalizează cu prezentarea prototipului în fața juriului format din profesioniști IT și guru ai afacerilor. Ideile care au reușit să-și demonstreze fezabilitatea sunt selectate mai departe pentru a rămâne în programul de 3 luni mentorat care se încheie cu finala Demo Day de la București.
Innovation Labs este pentru tineri un prim pas în dezvoltarea propriei afaceri bazate pe crearea unor produse high-tech. Importanța programului este reflectată, pe de-o parte, prin prisma faptului că pentru mulți dintre tineri identitatea antreprenorială ajunge să prindă contur pe parcursul implicării în evenimentele pe care Innovation Labs le organizează: dacă la înscriere doar 16% dintre participanți se descriu ca antreprenori, la absolvire o identitate antreprenorială este asumată de 35% dintre participanți.
Aceste date susțin faptul că Innovation Labs reușește să coaguleze o comunitate de tineri pasionați și entuziaști, fructificându-le interesul antreprenorial în domeniul tehnologic.
În concordanță, la absolvirea Innovation Labs, 95% dintre participanți afirmă că vor să continue să lucreze la proiectul pe care l-au dezvoltat în program. Mai mult, intenția lor este confirmată de faptul că 1 din 3 finaliști ai Hackathon-ului din 2013 până în 2018 ocupă în prezent poziții antreprenoriale, iar 1 din 5 absolvenți ai Innovation Labs ocupă o poziție de leadership în propria firmă sau în alte firme cu capital românesc sau străin.
Citește și …
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.