Asociația S.O.S din Cluj-Napoca, partener local în proiectul Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane

663

Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S din Cluj-Napoca s-a alăturat ca și partener local în cadrul proiectului Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane, un proiect la nivel național al mai multor organizații civice, ce-și propune crearea de 15 noi arii naturale urbane în România, pornind de la modelul Parcului Natural Văcărești din București.

La Cluj-Napoca, Asociația S.O.S este inițiatoarea campaniilor SOS Parcul Est, care s-a soldat cu un proiect de amenajare și protecție a Parcului Est din Cluj Napoca, finanțat de municipalitate, și SOS Someșul nostru, care angrenează acțiune și presiune publică pentru protejarea și valorificarea sustenabilă a malurilor Someșului pe o lungime de 30 km amonte și aval de oraș.

Ca pași următori, proiectul Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane își propune promovarea și susținerea proiectului de lege inițiat în 2019 pentru înființarea de arii naturale urbane, crearea rețelei naționale de arii naturale urbane și a coaliției care să o sprijine, informarea și conștientizarea oamenilor și totodată încurajarea acestora de a participa în procesul de luare a deciziilor publice privind natura.

„Legea pe care am inițiat-o a ariilor naturale urbane protejate pornește de la existența Parcului Natural Văcărești, dar și de la eforturile noastre de un deceniu de a crea Parcul Est. Pentru a proteja natura din oraș și de la marginea ei, avem nevoie de arii naturale urbane care pun o stavilă dezvoltării imobiliare haotice. Noi propunem ca o parte din Parcul Est să fie arie naturală, Someșul să fie declarat pe unele porțiuni coridor ecologic și să aibă Clujul și Floreștiul o arie naturală urbană, lângă râu, la limita dintre cele două localități. Având în vedere urbanizarea Pădurii Hoia-Baciu, luăm în considerare și ca pădurea să fie declarată arie naturală, dacă vine expertiză voluntară dinspre universități și autoritățile sunt deschise la propunerile noastre.”, a declarat Adrian Dohotaru, director executiv Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S din Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre proiectul Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane, se găsesc aici.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentMonePOS, noua soluție clujeană de plăți mobile pentru taximetrie, restaurante și comerț, țintește 10.000 de implementări în acest an
Articolul următorRefacerea unui centru de cartier clujean, propunerea pentru reamenajarea centrului cartierului Iris: Piața Liebknecht, Parcul Iris și străzile adiacente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.