BOOKR lansează o rundă de finanțare pre-seed de 120.000 de euro, la o evaluare de peste un milion de euro

378

BOOKR, primul startup de rezervări online cu integrare tur virtual 3D, lansează o rundă de finanțare pre-seed de 120.000 de euro, la o evaluare de peste un milion de euro. Runda de pre-seed pentru startup-ul clujean se va desfășura sub forma unui plasament privat.

Finanțarea va permite optimizarea platformei BOOKR pentru îndeplinirea viziunii sale pe termen lung de a deveni un marketplace digital pentru servicii. BOOKR are de asemenea în plan și continuarea procesului de dezvoltare a echipei, care în ultimele 2 luni a crescut prin dublarea echipei de development și prin achiziția de oameni valoroși în departamentul de UX și marketing.

Dacă la anunțarea inițială a rundei investiția vizată era estimată la 100.000 de euro, obiectivele ambițioase de optimizare și dezvoltare a produsului, precum și dorința fondatorilor de a atrage în proiect oameni valoroși, cu expertiză atât pe verticalele de interes, cât și pe raza domeniilor și competențelor complementare, au determinat creșterea acesteia la 120.000 euro.

La nici 2 luni de la anunțarea intenției de a atrage capital privat printr-o rundă de pre-seed, BOOKR a crescut cu 20% numărul business-urilor de pe platformă și a intrat deja pe a doua verticală. Potențialul de extindere în sectorul medical a fost validat prin încheierea unui parteneriat pilot cu 3 clinici medicale cu acoperire națională, cu centre în Alba-Iulia, București, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Oradea și Timișoara. Rapiditatea cu care BOOKR se impune pe piața rezervărilor online din România, precum și performanțele obținute în doar câteva luni de la lansare, a influențat decizia de creștere cu 20% a investiției vizate în runda pre-seed.”, spune Flavius Fulea, co-founder și CEO BOOKR.

Pentru această rundă de finanțare pre-seed, BOOKR va alege plasamentul privat ca modalitate de selecție a viitorilor investitori și parteneri.

„Viziunea și gândirea strategică a echipei BOOKR conferă un potențial enorm de dezvoltare și evoluție a proiectului, lucruri deja validate prin performanțele obținute până în acest moment, înaintea rundei pre-seed. Un startup cu un asemenea potențial de a aduce plus valoare pe piața serviciilor din România are nevoie de investitori și parteneri cu o dedicare asemenea echipei și din acest motiv plasamentul privat este cea mai bună opțiune pentru atragerea investiție vizate în această rundă. Un număr important de investitori deja și-a exprimat interesul cu privire la proiect, ceea ce ne validează încă o dată potențialul BOOKR, ușor de remarcat de altfel.”, a declarat Florin Pop, Lead Investor și Board Advisor BOOKR.

În doar 7 luni de la lansare, BOOKR a adunat peste 130 de business-uri pe platformă, având acum 3.500 de utilizatori și peste 20.000 de programări livrate în total, adică o programare realizată la fiecare 9 minute.

Performanțele BOOKR de până acum se concretizează într-o creștere cu 350% a interacțiunilor și cu 20% a programărilor per client. Dacă până acum afacerile pierdeau anual 8.500 de euro de pe urma programărilor neonorate de clienți, prin intermediul BOOKR neprezentările sunt reduse cu peste 35%. Toate acestea generează o creștere a profiturilor cu 15% și un turnover estimat în servicii livrate prin BOOKR în primul an de activitate de peste 300.000 euro.”, adaugă Flavius Fulea.

Plasamentul privat pentru runda pre-seed urmează să se desfășoare în următoarele săptămâni, echipa BOOKR fiind în plin proces de pregătire a listelor cu investitorii vizați, unde sunt deja țintite câteva profile de “smart money”. 

Referințe

logo-bookr
  • Cluj HUB, Cluj-Napoca

BOOKR este prima aplicație de booking din lume cu tur virtual 3D integrat. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentFestivalul Silvoiței 2021, la Vultureni, județul Cluj, între 25-26 septembrie
Articolul următorCom’ON Cluj-Napoca ’21: 40 de inițiative înscrise de tineri pentru un Cluj mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.