Ce poți face într-o zi de iarnă în județul Cluj?

423

Municipiul Cluj-Napoca este un oraș extrem de îndrăgit aflat în inima Transilvaniei. Un oraș plin de istorie, de peisaje naturale impresionante și de o cultură pe care orice pasionat trebuie să o descopere. Odată descoperite orașul și împrejurimile acestuia, vei păstra în inimă amintiri pe care vei avea ocazia de a le retrăi atunci când dorești o evadare plăcută din cotidian. Deși nu este un oraș pe care îl poți descoperi într-o singură zi, merită să îți încarci programul cu principalele atracții turistice ale acestuia.

O plimbare pe străzile municipiului Cluj-Napoca

O vizită a municipiului Cluj-Napoca este asemănătoare întoarcerii în timp. Vei simți ca și cum fiecare stradă și clădire istorică din centru orașul ar vrea să îți împărtășească o fărâmă din întâmplările la care au fost martore. Piața Unirii este punctul principal de atracție al orașului, unde au loc cele mai multe evenimente importante pentru oraș. Dacă ajungi la Cluj-Napoca în timpul vacanței de iarnă, te vei putea bucura de îndrăgitul Târg de Crăciun. 

Apoi din această piață, poți porni într-o plimbare plăcută pe străzile și aleile orașului. Poți admira ruine romane și rămășițe dintr-un trecut plin de istorie al orașului, poți admira cel mai bine păstrat zid al orașului medieval pe strada Potaissa, poți vizita numeroase edificii religioase și nu numai. Bucură-te de numeroasele obiective turistice Cluj pe care ți le pune la dispoziție acest oraș de poveste. 

Bucură-te de pârtiile de schi din apropiere de oraș 

Nu la mare distanță de municipiul Cluj-Napoca, există numeroase pârtii de schi, unde te vei putea bucura de iarnă. Indiferent că alegi să schiezi la Băișoara, pe dealul Feleacu sau în pitorescul Mărișel, priveliștile oferite de județul Cluj înzăpezit te vor lăsa fără cuvinte. 

Pe teritoriul județului există pârtii de schi pentru toate categoriile de schiori – de la cei mai avansați la începători. Așadar, dacă ești la Cluj în perioada de iarnă, nu trebuie să ratezi o tură cu schiurile, snowboard-ul sau sania. 

Pădurea Hoia-Baciu, o evadare în natură plină de mistere

În municipiul Cluj-Napoca poți întâlni cea mai misterioasă pădure din România. Pădurea Hoia-Baciu sau „Triunghiul Bermudelor”, așa cum o numesc mulți, și-a primit numele datorită unei legende privind dispariția unui cioban cu cele două sute de oi ale sale în întunecimea pădurii. 

Pădurea Hoia-Baciu este faimoasă și datorită formelor neobișnuite ale copacilor din interiorul acestora. Așadar, dacă ești pasionat de senzații tari și ajungi la Cluj, nu uita să faci o scurtă incursiune în această misterioasă pădure. 

Municipiul Cluj-Napoca și împrejurimile sale sunt deosebite în orice anotimp le-ai vizita. Așadar, când ți se face dor de orașul comoară, acesta te va primi întotdeauna cu brațele deschise! 

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCinci comune din județul Cluj au primit statut de stațiuni turistice de interes local
Articolul următorMii de clujeni și turiști au participat la Revelionul 2023 din Piața Unirii din Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.