Cinci comune din județul Cluj au primit statut de stațiuni turistice de interes local

106
Poiana Horea, comuna Beliș, județul Cluj. Foto: Moldovan Dan – Landscape Photographer

Guvernul României a adoptat miercuri, 28 decembrie 2022, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și privind modificarea art. 2 și anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice.

În județul Cluj au primit statut de stațiuni turistice de interes local comunele Beliş, Măguri-Răcătău, Mărgău și Săcuieu și zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni.

Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local vor crea un impact pozitiv prin creșterea circulației turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Având ȋn vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localitățile atestate ca stațiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții pentru rezidenții acestor zone.

„Încă o veste bună, la final de an! România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Mai mult decât atât, destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor minimale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local.”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCluj-Napoca trimite ca ajutor Ucrainei un generator care să susțină funcționarea unui spital din Kiev
Articolul următorCe poți face într-o zi de iarnă în județul Cluj?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.