Cluj-Napoca trimite ca ajutor Ucrainei un generator care să susțină funcționarea unui spital din Kiev

106

În ședința extraordinară a Consiliului local al Municipiului Cluj-Napoca din 27 decembrie 2022 a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unui ajutor în favoarea orașului Kiev din Ucraina, constând în achiziționarea unui grup electrogen (generator) 330 KVA și a transportului acestuia, în contextul stării de conflict armat.

Sursa de finanțare este din fondul de rezervă bugetară, aflat la dispoziția Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Costul generatorului este de 305.000 lei.

Primăria Cluj-Napoca a răspuns astfel apelului Asociației Municipiilor din Ucraina, condusă de primarul Kievului, Vitali Klitschko, pentru a veni în sprijinul spitalelor, școlilor sau altor entități de utilitate publică din Ucraina pe perioada iernii. Cu ajutorul acestui generator, Cluj-Napoca sprijină funcționarea unui spital din Kiev indiferent de condiții.

De asemenea, alte 3 generatoare de capacitate mică pleacă spre Ucraina, acestea fiind achiziționate de către ADIZMC – Zona Metropolitană Cluj.

“Așa cum am spus de fiecare dată, sprijinul pentru Ucraina nu este doar un sprint, este un maraton și o luptă pentru apărarea valorilor democratice. În aceste momente, e datoria noastră de cetățeni ai Uniunii Europene să venim în ajutorul celor care cu demnitate și curaj își apără teritoriul și valorile.”, a declarat primarul Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca oferă sprijin constant refugiaților ucraineni pentru a se integra pe piața muncii și pentru a le oferi copiilor un proces educațional de calitate. Din Cluj-Napoca au plecat câteva transporturi umanitare în valoare de 175.000 de EURO (60.000 de EURO provin de la orașul înfrățit Dijon, Franța) formate din alimente, produse de igienă, materiale suport și hrană pentru animale către comunitățile afectate din Ucraina. De asemenea, la Cantina Prieteniei – Idal’nya druziv – B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 128-130, în curtea interioară din spatele sediului de birouri al Companiei de Transport Public – refugiații ucraineni se bucură de preparate calde oferite gratuit.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentRevelion 2023 la Cluj-Napoca: concerte, spectacol de artificii și atmosferă de sărbătoare în Piața Unirii
Articolul următorCinci comune din județul Cluj au primit statut de stațiuni turistice de interes local

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.