Centrul de Inovare Digitală pentru Societate – eDIH4Society, va fi lansat oficial la Cluj Innovation Days 2023

67

Cea de-a unsprezecea ediție Cluj Innovation Days (CID2023), evenimentul fanion al Cluj IT Cluster, are loc între 24 și 26 mai, sub motto-ul: Tech Nation – Building a brighter future for Romania through technology. În cadrul conferinței ne propunem să evidențiem creșterea și provocările industriei IT, dar și să arătăm soluțiile pe care le avem pentru accelerarea transformării digitale a României. 

În 25 mai, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, va avea loc lansarea oficială a Centrului de Inovare Digitală pentru SocietateeDIH4Society, propus de consorțiul condus de Cluj IT Cluster și format din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Universitatea din Oradea

Centrele regionale de inovare digitală  au un rol esențial în implementarea programului Europa Digitală al Comisiei Europene, primul program de finanțare din Cadrul Financiar Multianual dedicat transformării digitale. 

eDIH4Society va facilita accelerarea transformării digitale a instituțiilor publice din administrație și sănătate, precum și a companiilor de producție din Regiunea Nord-Vest. De altfel, unul dintre obiectivele importante ale programului Europa Digitală este să creeze puncte regionale specializate, de tipul one-stop-shop, ce oferă întreprinderilor și administrațiilor locale și/sau regionale din Europa servicii suport pentru facilitarea transformării digitale pe baze reziliente și sustenabile. 

În mod concret, centrele europene de inovare digitală se vor asigura de faptul că soluții digitale inovatoare, bazate pe noile tehnologii, sunt integrate în activitatea curentă a companiilor și instituțiilor publice din administrație. Centrele de inovare digitală oferă și posibilitatea de a putea experimenta și testa aceste tehnologii, pentru a le aplica în funcție de necesitățile specifice domeniului de activitate a fiecărei companii sau organizații din sectorul public.

”eDIH4Society reprezintă o inițiativă importantă și o investiție strategică în viitorul digital al regiunii noastre. Prin colaborare și partajare de cunoștințe, acest centru va juca un rol crucial în sprijinirea organizațiilor din administrație, sănătate și producție să se adapteze și să se dezvolte într-un mediu digital din ce în ce mai complex. Acest centru nu este doar despre tehnologie, ci și despre oameni, competențe și comunitate. Este despre a crea un ecosistem în care inovația digitală poate înflori, unde fiecare actor își poate aduce contribuția și unde rezultatele pot fi împărtășite pentru a beneficia întreaga societate. Prin eDIH4Society, ne angajăm să creăm un viitor mai bun prin tehnologie, nu doar pentru Regiunea Nord-Vest, ci pentru întreaga Românie.”, a precizat Stelian Brad, coordonator al eDIH4Society.

eDIH4Society va livra servicii valorând aproape 4 milioane de euro, în următorii 3 ani, contribuind la accelerarea tranziției digitale din instituțiile publice și companiile producătoare din Regiunea Nord-Vest. Vom furniza servicii specializate legate de utilizarea soluțiilor de securitate cibernetică, robotică și automatizări de procese, vom asigura transferul de expertiză și know-how și, de asemenea, vom furniza cursuri de dezvoltare de competențe digitale avansate și consultanță pentru atragerea de finanțări pentru digitalizare din surse publice și/sau private. 

O altă componentă valoroasă pentru potențialii beneficiari este asigurată de serviciile de internaționalizare, acces la piețe noi și facilitarea de parteneriate cu entități, atât din ecosistemul regional și național, cât și din cel european, reprezentat de rețeaua europeană a centrelor de inovare digitală. 

Cluj Innovation Days se va bucura, și în acest an, de prezența unor personalități reprezentative din țară și străinătate, factori de decizie și experți în domeniu. Printre vorbitorii din cadrul evenimentului se numără Ramona Samson, Chief Economist Unit at the Directorate-General for Research and Innovation, European Commission, Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, Dragoș–Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Dan Mureșan, Vicepreședintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Andreas Bender, Professor for Molecular Informatics la Cambridge University și Raman Ganguly, Head of Support for Research IT, University of Wien.

Cluj Innovation Days s-a impus de-a lungul timpului ca un eveniment major în industria IT, poziționând Clujul și România ca un adevărat hub al inovării, un model de comunitate smart care lucrează pentru binele comun. 

Accesul la activităţile conferinţei este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie urmând instrucțiunile disponibile pe website-ul: https://clujinnovationdays.com

Referințe

cluj-innovation-days

Cluj Innovation Days este un eveniment anual dedicat încurajării inovației și antreprenoriatului. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentZilele Clujului 2023: mii de clujeni l-au omagiat pe actorul Florin Piersic în seara dedicată teatrului
Articolul următorZilele Clujului 2023: Peste 300.000 de participanți la sărbătoarea orașului în cele 4 zile de activități

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.