Centrul de Inovare în Sănătate HIVE organizează un hackathon național pe tema sănătății mentale adresat studenților și absolvenților

314

În weekend-ul 26-27 Martie 2021 Centrul de Inovare în Sănătate HIVE al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca în colaborare cu Wolfpack Digital organizează un hackathon care se adresează studenților și absolvenților din toată țara sau chiar din străinătate.

Sănătatea mentală este una dintre componentele fundamentale ale sănătății și este o dimensiune care a fost influențată negativ semnificativ de pandemia COVID-19.

Un studiu internațional realizat în 78 de țări, în 18 limbi și pe 9565 respondenți în care a fost implicată și Universitatea Babeș Bolyai a arătat că 50% din populație a avut un impact moderat asupra sănătății mentale și 10% un impact important.

Participanții la hackathon pot să propună idei, să formeze echipe și să lucreze sub îndrumarea unor mentori cu experiență în domeniul sănătății mentale, psihiatri, psihologi, programatori și antreprenori. 

E-Mental Health Hackathon

E-Mental Health Hackathon este cel de-al patrulea eveniment din seria de hackatoane, organizat de către Departamentul de Sănătate Publică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, care în acest an își propune să abordeze diferite teme din vastul subiect al sănătății mintale. Acest demers a început la nivel local, având ca participanți studenți ai universităților clujene, ulterior alăturându-se studenți din toată România, dar și din alte țări.

Hackathonul este conceput ca un eveniment de 2 zile, începând de vineri, 26 martie, 2021, ora 18:00. Acesta va fi un eveniment online, desfășurat pe platforma DISCORD și pe Zoom, astfel încât atât participanții, cât și mentorii să aibă posibilitatea de a se conecta de la distanță, indiferent de locația în care se află.

Fiecare echipă care intră în hackathon trebuie să aibă în componență cel puțin 2 membri cu expertize diferite (absolvenți/studenți de la facultăți diferite).

“Inovația în sănătate este o unealtă importantă în ziua de azi, pe care noi o folosim în cadrul predării și coordonării de proiecte și acum o încurajăm și în rândul studenților și absolvenților din toată țara care doresc să înțeleagă, să practice și să implementeze proiecte inovatoare care să schimbe în bine situația sănătății în România” a declarat Prof. Răzvan CHERECHEȘ, directorul Centrului pentru Inovație în Sănătate HIVE.

“Împreună cu partenerii noștri, Wolfpack Digital organizăm acest eveniment pentru a educa și inspira studenții din diferite medii universitare (IT, medicină, psihologie, sănătate publică sau design) să facă față provocărilor europene de sănătate mentală. Această competiție între echipele studențești dintr-o serie de discipline încurajează o nouă generație de inovatori în domeniul sănătății.”, a declarat Prof Răzvan CHERECHEȘ, directorul Centrului pentru Inovare în Sănătate HIVE.

“Susținem inițiativele educaționale care au ca focus inovația și am văzut în Centrul de Inovare în Sănătate HIVE partenerul potrivit pentru a expune un număr mare de studenți la un mod de gândire inovator, pentru a propune soluții în domeniul sănătății mentale, un domeniu în care și compania noastră este implicată de câțiva ani.”, spune Georgina Lupu Florian – CEO Wolfpack Digital

Temele abordate în cadrul evenimentului vor fi: 

1. Sănătatea mentală și prevenția

2. Sănătatea mentală și alte boli (neurologice, cronice, oncologice, tulburări de alimentație)

3. Sănătatea mentală și starea de bine

4. Sănătatea mentală și IA (inteligența artificială)

Hackathonul se desfășoară în limba engleză iar studenții și absolvenții interesați pot să se înscrie la link-ul de mai jos singuri sau în echipe: https://hive.publichealth.ro/e-mental-health-hackathon/

Despre Centrul de Inovare în Sănătate HIVE

Centrul pentru Inovare în Sănătate HIVE din cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Universității Babeș Bolyai are ca scop dezvoltarea unui mediu catalizator în domeniul cercetării și inovației în domeniul sănătății, sprijinind cercetarea și proiectele aplicative în domeniul inovației și creând o comunitate de inovatori în domeniul sănătății.

Totodată, în cadrul Centrului de Inovare in Sãnãtate Hive sunt organizate trimestrial hackathoane/innovathoane pentru a oferi oportunitatea inovatorilor, antreprenorilor și oricărei persoane interesate contextul potrivit de a dezvolta soluții ingenioase la cele mai mari provocări din domeniul sănătății, de a beneficia de mentorat în demersul lor și de a-și face cunoscute ideile într-un context stimulativ.

Despre Wolfpack Digital

Sănătatea mentală are un rol important în misiunea companiei, având ca și țel principal sprijinirea inițiativelor care doresc să reducă impactul stigmatizării asupra persoanelor cu boli mintale, oferind și instrumente digitale care pot ușura acest proces.

În fiecare an, Wolfpack Digital stabilește obiective pentru a face tratamentul de sănătate mentală mai accesibil prin intermediul aplicațiilor mobile și se străduiește să integreze oamenii care sunt stigmatizați prin produse digitale și de sprijin în comunitatea de sănătate – fie că este vorba de hackathoane, mentorat sau orice altceva se poate face pentru a combate stigma, pentru a educa și a oferi acces mai ușor la soluțiile de sănătate mentală prin digitalizare.

Wolfpack Digital este o agenție de dezvoltare de produse software cu sediul în Cluj-Napoca, având cunoștințe extinse în domeniul afacerilor din domeniul sănătății: de la gestionarea ciclului de viață al produselor până la implementarea tehnologiilor emergente și a soluțiilor IoT în produsele medicale.

Compania a colaborat cu branduri globale pentru a proiecta, dezvolta, lansa și sprijini produse software în domeniul sănătății, cum ar fi gestionarea comunicării clinician-pacient, soluții de telemedicină, aplicații pentru gestionarea informațiilor despre pacienți, aplicații pentru automatizarea fluxului de lucru al farmaciilor și pentru a ajuta pacienții cu estimări de costuri și comparații de planuri medicale, soluții pentru check-in și gestionarea cozilor în clinici în timpul pandemiei sau aplicații simple pentru a medita sau pentru a ține sub control dependența de jocuri de noroc.

În ultimii ani, compania de dezvoltare de aplicații a fost certificată pentru standardele sale de management al securității (ISO 27001), standardul de management al calității (ISO 9001) și a primit mai multe premii, cum ar fi cele oferite către CSS Design pentru cel mai bun UserExperience (UX), UserInterface (UI) și Inovație, aplicații recomandate de către AppStore, câștigători ai AlphaHub și sunt în Top afaceri din România, top 50 companii de dezvoltare software din România și în top 250 conform Clutch 1000. 

Referințe

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentAcțiune a civicilor clujeni pentru conștientizarea problemei gunoaielor din satele din jurul Clujului
Articolul următorLuna Francofoniei 2021 la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.