Cineaștii și creatorii de conținut video clujeni sunt invitați să se înscrie în Competiția Locală TIFF 2023

47

Cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video născuți sau care trăiesc în Cluj-Napoca se pot înscrie în Competiția Locală a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2023, până pe 20 mai. Ajunsă la cea de-a 14-a ediție, inițiativa își propune să descopere, să susțină și să promoveze talentele locale, prezentând și premiind filmele realizate de clujeni.

Înscrierile se realizează completând formularul online: tiff.ro/competitia-locala/inscrieri.

Peste 300 de filme realizate de cineaști clujeni aflați la început de drum au fost înscrise în Competiția Locală în ultimii ani. În tot acest timp, programul a devenit o platformă de acces înspre secțiunile competiționale dedicate în mod obișnuit profesioniștilor.

Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o proiecție pe marele ecran și de o întâlnire cu publicul, la TIFF 2023

Premiul Competiției Locale TIFF, în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, și serviciile de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film, vor fi oferite în urma votului juriului format din trei profesioniști din domeniu.

Componența juriului va fi anunțată în curând. Aceștia vor acorda și Mențiunea Specială a juriului – servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film. Câștigătorul Competiției Locale va fi recompensat și cu premiul oferit de Leonidas, partener de tradiție al proiectului, care la dăruiește câștigătorului ciocolată pentru un an de zile.

Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Locală nu trebuie să depășească 30 de minute. Vor fi acceptate doar producțiile realizate între 31 mai 2022 – 20 mai 2023, semnate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului. Explorarea diferitelor genuri cinematografice este încurajată, iar pentru a impulsiona vocile noi, nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare.

Regulamentul complet poate fi consultat aici: tiff.ro/competitia-locala/regulament.

Referințe

tiff-2023

Transilvania International Film Festival ediția 2023 va avea loc între 9-18 iunie. vezi mai mult

Joburi în Cluj

Servicii Cluj

Articolul precedentÎn 17 martie se redeschide KIBO din parcul Zazen Street Food
Articolul următorUSAMV Cluj lansează un program de licență pentru studiul comportamentului animalelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.