Cluj-Napoca va găzdui primul eveniment regional Startup World Cup din România, în cadrul Innowave Summit

226

Primul eveniment regional Startup World Cup din România va avea loc la Cluj-Napoca, în cadrul Innowave Summit 2022, între 18-20 mai. 10 startup-uri selectate vor concura pentru titlul de campion al Startup World Cup România, cu șansa de a câștiga 1 mil. USD la marea finală din 30 septembrie 2022, ce va avea loc la San Francisco.

Startup World Cup este o conferință și o competiție globală care reunește startup-uri de top, investitori, antreprenori și manageri de clasă mondială. Organizația mamă a acestei competiții colaborează cu unele dintre cele mai mari conferințe și evenimente tehnologice din lume pentru a găzdui peste 60 de competiții regionale de startup-uri în America de Nord, Europa, Asia, America de Sud, Africa și Australia.

Innowave Summit este un eveniment organizat tradițional în Varna, Bulgaria, ce are loc pentru prima dată la Cluj-Napoca în acest an, fiind unul dintre cele mai mari evenimente de inovare din Europa Centrală și de Est, organizat de Forumul de Afaceri Bulgar (Varna), C-EDU Cluster of Education (Cluj-Napoca) și Municipiul Cluj-Napoca în parteneriat cu Municipiul Varna.

În prezența comisarului european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret Mariya Gabriel, a președintelui Comitetului European al Regiunilor Apostolos Tzitzikostas și a unora dintre cei mai inovatori primari din Europa, Innowave Summit își dorește să demonstreze modul în care două orașe europene pot colabora pentru a aduce tineretul și educația la următorul nivel. 

Evenimente conexe în cadrul Innowave Summit, parte din StartupCity Cluj-Napoca Days:

  • Inițiativa Europe Goes Local va găzdui o conferință transnațională la Cluj-Napoca în perioada 17-20 mai. 
  • În contextul Anului European al Tineretului, actori din ecosistemul local vor organiza și o serie de evenimente și acțiuni pentru tineret în oraș. 
  • În 19 mai va avea loc un dialog local cu cetățenii – co-organizat de Comitetul European al Regiuniilor și Municipiul Cluj-Napoca pe tema “Europa începe în Transilvania. Construirea unei fundații puternice a Casei Democrației Europene”.
  • În dimineața zilei de 19 mai va fi marcată înființarea oficială a Rețelei Capitalelor Europene ale Tineretului cu o ceremonie de semnare. 

Toate evenimentele menționate mai sus împreună cu Innowave Summit 2022 urmăresc să promoveze inovarea și contribuția tinerilor la reconstrucția participativă a orașelor și comunităților europene.

Detalii despre Startup World Cup:
startupworldcup.io/grand-finale

Rezervă-ți locul la Innowave Summit:
innowavesummit.com/home-en/

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentUrbanEye Film Festival – festival despre arhitectură, oraș și viața urbană, la Cinema ARTA
Articolul următor5 semne că trebuie să mergi urgent la stomatolog

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.