5 semne că trebuie să mergi urgent la stomatolog

68

Aproape toată lumea este convinsă că o vizită la cabinetul stomatologic este neplăcută. Acesta este cu siguranță unul dintre motivele pentru care oamenii au probleme majore cu sănătatea orală. Cu toate acestea, amânarea vizitei la cabinetul stomatologic este doar o soluție temporară.

Ca rezultat, acest lucru poate duce la complicații grave și la tratament costisitor. Există momente în care nu mai poți ignora problemele cu dinții, iar întârzierea constantă a vizitei la dentist va duce la probleme și mai mari.

Durerea de dinți

În cele mai multe cazuri, este un semnal care ar trebui să te facă să vizitezi un cabinet stomatologic. Nu amâna, mai ales când dintele doare rău. Ar trebui, totodată să reprezinte un semnal de alarmă și situația în care, după ceva timp, dintele brusc încetează să mai doară.

Când mergi la dentist, va fi foarte important pentru acesta să știe tipul de durere pe care o resimți: dacă este durere radiantă, pulsatorie, ca reacție la schimbarea temperaturii, dacă se intensifică noaptea sau ziua etc. Orice informație este valoroasă deoarece permite stomatologului să afle ce a provocat reacția.

Sângele și umflarea gingiilor

Sângerările ocazionale în timpul periajului nu necesită un consult stomatologic. Cu toate acestea, dacă sângele apare de fiecare dată când te speli pe dinți, asigură-te că mergi la dentist. Același lucru este valabil și pentru umflarea gingiilor. Sângerarea și umflarea gingiilor pot fi un semn al bolilor bucale, de exemplu deficit de vitamine, gingivită sau parodontită. Parodontita este o boală care duce la pierderea dinților dacă nu este tratată. Astfel, singura soluție pentru un zâmbet frumos va fi un implant dentar

Leziuni ale dinților

Fiecare dinte rupt și crăpat necesită tratament stomatologic. Aceste tipuri de leziuni cresc riscul de carii și inflamații. De asemenea, trebuie să mergi la dentist atunci când plomba cade, și vei evita complicațiile grave.

Sarcina

În timpul sarcinii, este necesar să ai grijă de dinții tăi. Vizitele regulate la dentist și igiena orală adecvată vor proteja viitoarele mame împotriva bolilor bucale legate, printre altele, de modificarea echilibrului hormonal și deficiențe minerale. Este important însă, ca medicul dentist să știe despre sarcină, pentru a putea ajusta tipul de tratament în consecință.

Un miros urât

Mulți oameni suferă de respirație urât mirositoare. Cea mai ușoară și populară modalitate de a preveni asta este igiena orală zilnică (spălatul pe dinți și pe limbă, folosirea aței dentare, utilizarea apei dentare). 

Când acest lucru nu ajută, atunci cea mai probabilă cauză este o infecție bacteriană în curs de dezvoltare (carie) sau o micoză. Prin urmare, primii pași ar trebui direcționați către stomatolog. Dacă acesta exclude cauzele dentare, se poate dovedi că respirația urât mirositoare este cauzată de probleme ORL sau gastrice.

Articolul precedentCluj-Napoca va găzdui primul eveniment regional Startup World Cup din România, în cadrul Innowave Summit
Articolul următorCe trebuie să știi despre fațetele dentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.