Com’ON Cluj-Napoca ’23: peste 1400 de clujeni au votat inițiativele tinerilor în prima săptămână de votare

57

După primul pas făcut de tinerii care și-au înscris ideile creative și entuziaste la Com’ON Cluj-Napoca, este rândul clujenilor să decidă care dintre ele vor fi implementate. În prima săptămână de votare a procesului participativ de tineret Com’ON Cluj-Napoca ’23 s-au înregistrat deja 3408 voturi de la 1435 de persoane. Clujenii pot alege dintre 68 de idei înscrise de 44 de grupuri de tineri pentru un Cluj mai bun, iar primele 35 de idei în ordinea voturilor vor fi puse în practică în această toamnă atât în oraș, cât și în mediul online. 

Perioada de votare a început marți, 22 august și se va încheia luni, 18 septembrie, la ora 12:00 la prânz. Pentru dezvoltarea comunității clujene au fost înscrise în perioada 7 iunie – 8 august 77 de inițiative, propuse de către 59 de grupuri formate din 225 de tineri. Media de vârstă a celor care și-au înscris ideile la Com’ON Cluj-Napoca ‘23 este de 23 ani. 

Toți cei ce locuiesc, muncesc și/sau studiază în Cluj-Napoca pot vota online ideile preferate. Votul poate fi exprimat pe website-ul proiectului www.comoncluj.ro, secțiunea Vezi ideile – acolo se găsește lista integrală a propunerilor, cu descrierea fiecăreia. O persoană poate vota 10 inițiative și odată acordat, votul nu mai poate fi retras. Pentru a putea vota este necesar ca persoana să se logheze cu un cont creat pe pagina bugetareparticipativa.ro. Puteți citi mai multe despre procesul de votare pe comoncluj.ro/procedura-vot.

Tinerii au propus idei inovatoare pentru a răspunde la nevoile comunității clujene, idei prin care implică comunitatea clujeană, tinerii care fac parte din diverse grupuri socio-culturale și categorii de vârstă, idei care activează spații din Cluj ori le regândesc pe cele existente, idei care oferă condiții sigure de petrecere a timpului liber pentru membrii comunității clujene.

” Se dovedește de la an la an că tinerii au multe idei și știu cum să le propună pentru a adresa nevoile lor și a comunității. Com’ON Cluj-Napoca reușește să ofere acel cadru simplu de susținere financiară, dar nu numai, prin care aceste idei pot fi dezvoltate și propuse pentru ca membrii comunității clujene, toți cei care locuim, lucrăm sau studiem aici să decidem care din aceste idei dorim să fie susținute, implementate. Dar peste toate acestea urmărim să formăm comunități în care tinerii se simt în siguranță pentru a experimenta, pentru a dobândi experiențe practice care le vor fi de folos chiar și în a decide ce cale doresc să urmeze în viață. Rolul nostru, a tuturor, este să îi ajutăm pe acest parcurs și să le oferim toată susținerea posibilă. Așadar, haideți să-i susținem prin a vota ideile propuse de ei!”, spune András Farkas, directorul strategic al Grupului PONT, organizația care derulează proiectul Com’ON Cluj-Napoca. 

Anul acesta, procesul participativ continuă să aibă în centru motto-ul Let’s do well together! și se concentrează pe starea de bine, pe calitatea vieții comunității, pe învățarea și perspectivele de viitor ale tinerilor precum și pe participarea civică a membrilor comunității în viața orașului, toate aceste aspecte putând fi îmbunătățite prin ideile venite din partea tinerilor și implementate tot de tineri. Pe lângă asta accentul este pus pe comunitate, pe puterea și rolul esențial pe care-l îndeplinește în alegerea acelor inițiative cărora vor fi alocate fondurile. 

În urma votului online, primele minimum 35 de inițiative în ordinea numărului de voturi vor fi sprijinite financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca – cu maximum 4.500 de lei/inițiativă –  și vor fi puse în practică în perioada 19 septembrie – 21 noiembrie 2023. 

Let’s do well together! Let’s vote! 

Mai multe informații despre proces se găsesc pe website-ul www.comoncluj.ro. Ne puteți urmări și pe paginile de Facebook și Instagram.

Referințe

comon-cluj-2022

Com’ON Cluj-Napoca este derulat de Grupul PONT, organizație înființată în 2009 care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și… vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentGrădină comunitară la Răscruci, spațiu de evenimente și de creare de legături comunitare
Articolul următorTransilvania Fashion Festival 2023 va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 8-10 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.