EduHack2021, hackathon online de educație, organizat de la Cluj

132

EduHack2021, cel mai mare hackathon de educație din țară, aflat la a 3-a ediție, va ave loc online, între 11-12 decembrie 2021. Concursul este organizat de către Romanian Tech Startups Association (ROTSA) în parteneriat cu Techcelerator și ClujHub.

În cadrul evenimentului sunt invitați să participe: elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, povestitori, artiști, oameni cu idei inovatoare pe care organizatorii îi încurajează să se reunească într-un hackathon online.

Înscrierea în cadrul evenimentului este gratuită și poate fi realizată aici, până pe 10 decembrie.

“Proiectul EduHack a apărut din dorința de a contribui la producerea unor schimbări în educație prin implicarea tuturor actorilor care sunt în acest moment cei mai în măsură să identifice soluții pentru problemele pe care le-au întâlnit pe parcursul timpului, dar în același timp, ne-am dorit să fim motorul care dă startul unui nou început pentru generațiile viitoare”, spune Cristiana Bogățeanu, Director Executiv ROTSA.

Pe parcursul weekend-ului 11-12 decembrie, participanții vor avea la dispoziție 36 de ore în care să-și folosească cât mai bine abilitățile pentru a dezvolta o soluție la provocările lansate, respectiv: 

EduAccess

 • Creează șanse egale în educație: facilitarea accesului la educație pentru toți;
 • Acces la programe și resurse educaționale internaționale.

EduOption

 • Experimentarea opțiunilor: sistem eficient de ghidare în educație, carieră sau dezvoltarea pasiunilor;
 • Propune soluții de creștere a numărului de tineri activi pe piața muncii sau care se implică în activități de voluntariat.

EduShare

 • Îmbunătățirea gradului de cooperare și comunicare între studenți, elevi, profesori și companii;
 • Învăţarea interactivă centrată pe elev și nevoile sale actuale.

EduRecycle

 • Educație pentru dezvoltare durabilă;
 • Școala verde – cum arată o școală autosustenabilă pentru tine?

YourEdu

 • Creează-ți propria provocare!

Edu+++

 • Găsește modalități de combatere a Cyberbullying-ului;
 • Integrează utilizarea roboților/AI în educație.


Până în acest moment, demersului i s-au alăturat peste 20 de organizații și companii partenere: American Alternative School, Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomuncații, Cluj.info, Organizația Studenților Economiști, Gala Societății Civile, TOP Minds, OSUT Cluj, Bway – de la elev la student, Ciulea’s Blog, Cluj IT Cluster, Fonduri-Structurale.ro, consolid8, Smart Everything Everywhere, Asociatia InspirAction, University of Petrosani Students’ Union, SAS UTCN, Asociația Studenților în Medicina Veterinara din Timișoara, Primainvest Capital Management, SocialPedia, Asociația Techsoup, Oradea Tech Hub, Echipa RomâniaPozitivă, ASOCIAȚIA ”MĂGURELE SCIENCE PARK”, Consiliul Școlar al Elevilor CNMV Turda, INNO, start-up.ro, Cluj Startups, Commons și Codette.

Printre mentori se numără deja atât profesioniști cu expertiză din domeniul educației cât și din zona de business development & start-up precum: Carmina-Daniela Vakulovski, Profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov; Simona Paraschiv, Președintele Asociației InspirAction; Diana Nițescu , CEO TOP Minds; Raluca Prelucă, Partener fonduri-structurale.ro / Co-fondator consolid8; Florin M. Pop, Fondator Primainvest Capital Management; Dafina Suciu, Sales Manager la ClujHub; Rareș-Andrei Cotoi, Web Developer la Consiliul Naţional al Elevilor; Călin Șipoș, Founder și CEO Embark 4 Tech și President Cluj Startups; Tudor Stanciu, Co-founder și Digital Lawyer la Digital2Law.

Juriul este format din oameni de renume, cu un background profesional variat: Carmina-Daniela Vakulovski, Profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov; Anca Tîrcă, Consultant educațional la AS Consultant; Cristian Dascălu, Partener GapMinder VC; Alina Burlacu, Director General Romanian Business Leaders; Ana Stamatescu, Digital Education Designer la Asociația Techsoup; Rares-Andrei Cotoi, Web Developer la Consiliul Naţional al Elevilor, alți membri urmând să se alăture pe măsură ce ne apropiem de eveniment.

Află mai multe despre eveniment accesând: rotsa.ro/eduhack-2021.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

No Results found!

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentROOTS, o colecție de haine “made in Cluj”, a făcut furori la o prezentare din cadrul New York Fashion Week 2021
Articolul următorStartup-ul clujean Tully a câștigat Marele Premiu al competiției medicale europene EIT Health InnoStars Awards 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.