Experiență turistică la Timișoara: de la 1 martie se reia transportul public pe Bega cu cele 7 vaporașe

202
Foto: Orasul Timisoara | Facebook

Transportul public de pe Canalul Bega din Timișoara își va relua activitatea începând cu data de 1 martie 2023, iar începând cu data de 4 martie se vor relua și cursele de agrement, pe ruta stația „Catedrala Mitropolitană” – Ecluza Sânmihaiu Român și retur. Aceste curse se vor efectua la fiecare sfârșit de săptămână, sâmbăta și duminica, de la orele 12 și 17.

Aproximativ 185.000 de pasageri au preferat să se deplaseze cu cele 7 ambarcațiuni pe Canalul navigabil Bega în 2022, în cele 3.951 de curse efectuate în regim de transport public, dar și în cursele de promenadă, care au loc la fiecare sfârșit de săptămână.

De la 1 martie va fi mărit și numărul bicicletelor din sistemul VeloTM, în cele 34 de stații special amenajate în Timișoara. Mai exact, peste 300 de biciclete vor fi puse la dispoziția celor care doresc să le folosească ca alternativă de transport în Timișoara.

Începând cu aceeași data, utilizatorii TroTM vor putea apela la serviciul de închiriere trotinete, aceștia putând ridica oricare din cele aproape 100 de trotinete care vor fi amplasate în cele 13 stații special amenajate.

Toate cele trei subsisteme de transport public au însemnat un real succes și anul trecut, mulți dintre utilizatori transportului public în comun convențional (cu tramvaiul, troleibuzul, autobuzul sau minibuzul) deplasându-se și cu ambarcațiunile pe Canalul Bega, bicicletele sau trotinetele.

Mai multe detalii despre traseu, stații și graficul de circulație sunt afișate în stațiile de pe Canalul Bega și pe site-ul oficial al Societății de Transport Public Timișoara.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentAROBS Engineering va furniza software pentru o misiune de capturare a deșeurilor spațiale
Articolul următorTestări gratuite Babeş Papanicolau / HPV și mamografii, cu unități mobile de screening, la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.