Festivalul din șură, Mera World Music, aduce muzica lumii la Mera, lângă Cluj

270

La doar 15 kilometri de Cluj-Napoca, în satul Mera din comuna Baciu, are loc Mera World Music, un festival cu o atmosferă cu totul aparte în peisajul evenimentelor muzicale clujene. Ediția din acest an a Festivalului Mera World Music va aduce la Mera în perioada de 4-7 august cele mai renumite vedete internaționale ale muzicii lumii.

La singurul festival din șură din Transilvania publicul va avea parte de o serie de adevărate delicatese muzicale: Barcelona Gipsy balKan Orchestra (Spania) aduce sunete din Balcani, Orientul Mijlociu și țărmurile mediteraneene, în timp ce Alostmen din Ghana (câștigător al Premiului Songlines pentru debut în 2021) vine cu o lume groovy de dans energic și melodii africane palpitante​​.

Printre invitații festivalului se numără și trupa Interstate Express (USA), cu un mix special de cântece și melodii de dans americane, sau Nasip Kismet (TR, HU) care va aduce influențe muzicale turcești în line-upul din acest an. Trupa Romengo din Ungaria interpretează cântece tradiționale țigănești și cântece proprii, iar Judelman’s Klezmer Kompanye îi aduce împreună pe scena din Mera pe cei mai renumiți muzicieni klezmer ai timpului.

Bilete vor fi puse la vânzare și în acest an într-un număr limitat: cele 1.000 de abonamente se pot cumpăra pe pagina web a festivalului: meraworldmusic.ro.

Programe adiționale

Organizatorii îi așteaptă și în acest an pe cei mici în șura mică cu un loc de joacă tradițional, pe cei curioși cu filme tematice, ture, seri de povești și expoziții ghidate iar pe cei obosiți cu hamace într-o livada răcoroasă. 

Un eveniment special în acest an va fi expoziția fotografului Bruce Dale, fotograf al revistei National Geographic. El revine în Țăra Călatei după mai bine de cincizeci de ani cu o selecție de fotografii realizate la Mera în 1969. În 1969, în timpul călătoriei sale din Anglia până în India, Bruce Dale a fotografiat comunitățile locale de rromi, ajungând astfel și la Mera.

Joburi în Cluj

Servicii Cluj

Articolul precedentBoost Taxi, aplicația unde găsești cei mai buni șoferi de taxi din Cluj
Articolul următorWherefrom.org, platforma de sustenabilitate a produselor co-fondată de un român, își extinde echipa la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.