Fosta fabrică Clujana se redeschide sub o altă formă, ca și spațiu de spectacole de teatru imersiv

132
Foto: Ioana Ofelia.

În perioada 7 -19 iulie, în fosta hală de producție a fabricii Clujana se va desfășura un spectacol de teatru imersiv, tip promenadă, organizat de către Create.Act.Enjoy în colaborare cu Teatrul Naţional Cluj-Napoca și Facultatea de Teatru şi Film / UBB Cluj.

IN BETWEEN HOMES propune o experiență teatrală unică pentru peisajul teatral clujean: nouă spații diferite pe care fiecare spectator le va parcurge pentru a urmări și a medita asupra migrației românilor și a efectelor pe care aceasta le are asupra celor rămași în țară. Spectacolul urmărește felul în care familiile transnaționale identifică noi modele de co-prezență și de păstrare a spațiului de siguranță, suport și intimitate, în ciuda faptului că trăiesc în mai multe lumi.

“E o ocazie unică pentru clujeni de a vizita hala fostei fabrici și de a vedea cum un spațiu se poate transforma radical. E un punct de pornire într-o discuție necesară despre ce ar trebui să se întâmple cu una din mărcile-emblemă ale Clujului. Mă bucură enorm că acest proiect se întâmplă și sper să fie doar începutul în procesul de deschidere a spațiului către comunitate.”, notează Cătălin Sălăgean, consilier județean Cluj.

Datorită experienței labirintice propuse de echipa artistică, publicul se va putea identifica cu poveștile spuse și va putea medita asupra celor nespuse. Distanțele, obstacolele și speranțele vor căpăta alte sensuri, iar felul în care ne raportăm la relațiile cu ceilalți se vor renegocia în interiorul halei Clujana. Un spațiu industrial reper în Cluj-Napoca va fi reactivat pentru două săptămâni prin teatru și va fi redeschis publicului.

Spectacolul face parte din proiectul european ULYSSES: EUROPEAN ODYSSEY (2022-2024), în cadrul căruia 18 orașe din Europa și Turcia creează evenimente artistice care răspund și se inspiră din unul dintre capitolele legendarului roman ULISE de James Joyce.

Program reprezentații

  • 7 iulie, ora 18:00
  • 9 iulie, ora 18:00
  • 13 iulie, ora 18:00
  • 14 iulie, ora 18:00
  • 15 iulie, ora 18:00
  • 16 iulie, ora 18:00

Intrarea este gratuită, în baza rezervării unui bilet cu valoare 0 de la următorul link: bilete.ro/in-between-homes/

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentClujenii de la AROBS își lansează filială în Polonia, AROBS Polska, prin achiziția unei companii locale
Articolul următorMelth Gallery, showroom de obiecte sanitare high-end inaugurat la Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.