Idee inedită propusă la Cluj: ghivece verzi pentru delimitarea meselor și a spațiilor la terase

98
De luni, 1 iunie, orașul ar putea arăta astfel dacă pentru delimitarea teraselor și păstrarea distanțelor între mese se vor folosi ghivece cu plante sau pomi la ghiveci. Fotografie de Dan Bodea / Transilvania Reporter. Ilustrație de Miklós Rita.

De luni, 1 iunie, majoritatea teraselor din oraș se vor redeschide, respectând recomandările autorităților. Asociația Daisler, alături de micii producători reuniți pe Strada Potaissa, Nea Garden Center, Eco Garden Construct și AsoP Romania propun o manieră “verde” de respectare a măsurilor de distanțare fizică și de sănătate publică, în același timp transformând zona centrală într-una de referință estetică, prin adoptarea de către proprietarii teraselor a unor ghivece cu plante vii sau arbori.

“Ideea e simplă: Cum ar arăta centrul orașului dacă terasele ar folosi ghivece cu plante și pomi pentru delimitarea meselor și a spațiilor în contextul redeschiderii de 1 iunie? Incredibil de fain, nu? Așa că de câteva zile discutăm cu producătorii, cu magazinele de plante și flori cunoscute, să punem la cale niște produse accesibile chiar și în rate sau în regim de închiriere (vom oferi și câteva în dar) pentru proprietarii de terase din zona centrală, pentru ca distanțarea meselor să vină la pachet cu o creștere a frumosului.”, spune Andi Daiszler de la Asociația Daisler.

De la ghivece mari de lavandă, la diverși arbori la ghivece sau plante verzi, toate vor fi disponibile în scurt timp pe stradapotaissa.com

Inițiativa face parte din seria de inițiative marca Centrul Verde, realizată împreună cu Primăria Cluj-Napoca, scopul lor fiind acela de a determina locuitorii orașului să contribuie activ la felul în care acesta se schimbă și arată.

Articolul precedentStradaPotaissa.com – ‘Piața de flori altfel’ de pe Potaissa se mută online
Articolul următorPremieră la Cluj: concurs național organizat online de Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a UBB, pe o platformă de examinare realizată la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.