in[visible], instalația creată la Cluj de artistul vizual Daniel Popescu, expusă la Londra

140
Vizitatori ai instalația in[visible] în cadrul Canary Wharf Winter Lights de la Londra. Sursă foto: Facebook/Daniel Popescu

in[visible], celebra instalație creată anul trecut de Daniel Popescu, directorul artistic al Lights On Romania, a fost selectată și face parte acum din line-up-ul oficial al expoziției Canary Wharf Winter Lights de la Londra, ce se desfășoară în perioada 18-28 ianuarie 2023.

Daniel Popescu a mai expus in[visible] în Marea Britanie în 2022 la Light Night Leeds, cel mai mare festival de lumină din Regat. A fost una dintre cele mai vizitate instalații din line-up-ul oficial al festivalului.

Este cea de-a doua instalație creată de un român prezentă în line-up-ul Canary Wharf Winter Lights după ce MI-E DOR DE TINE – creată de Andi Daiszler – a fost expusă în Londra în 2019.

in[visible] – inspirat de The Matrix​

Sursă foto: Lights On Romania

in[visible] își are originile în celebrul blockbuster al anilor 90 The Matrix, reinterpretat sub forma unui interogatoriu despre propria identitate în relație cu lumea din jur. Pe măsură ce intri în instalație, întreaga fibră a realității pe care o percepem ca fiind fixă, stabilă, începe să se descompună într-un milion de fragmente care distorsionează și diluează tot ce știm și cunoaștem, elementele cu care suntem obișnuiți până chiar la însăși propria noastră persoană.

Intersecția dintre perspective e analizată printr-un milion de imagini compuse și descompuse pe măsură ce subiectul pătrunde într-un tunel de lumină al sinelui lung de 12 metri, o lucrare spectaculoasă din toate punctele de vedere.

in[visible] a fost una dintre instalațiile preferatele ale publicului la ediția Lights On Romania 2022. Sursă foto: Lights On Romania

Despre artist, Daniel Popescu

Daniel Popescu este un tânăr artist vizual originar din Sibiu, stabilit la Cluj-Napoca. 

Este cadru didactic al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca și deține un doctorat obținut cu mențiunea Summa Cum Laude în arte vizuale, pentru analiza felului în care festivalurile de lumină afectează dimensiunea culturală a orașelor și diseminarea culturală în rândul publicului urban la nivel european. 

Sursă foto: Facebook/Daniel Popescu.

Daniel Popescu este totodată directorul artistic al festivalului Lights On Romania. Implicarea sa în organizarea Lights On Romania a fost totală încă de la prima ediție, el fiind totodată și reprezentantul Asociației Daisler (organizatorul Lights On Romania) în cadrul ILO (International Light Festivals Organization). 

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentAsociația Caiac SMile învață persoanele cu dizabilități din România să schieze independent folosind monoschiurile
Articolul următorAu fost finalizate lucrările de modernizare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.