Linie metropolitană de autobuz Cluj-Napoca – Cheile Turzii, cerută de localnici și turiști

1890
Cheile Turzii, județul Cluj. Foto: Moldovan Dan.

O legătură metropolitană de autobuz Cluj-Napoca – Cheile Turzii, operată de CTP Cluj-Napoca, ar putea începe să funcționeze începând din luna aprilie 2023, ca urmare a demersului susținut de un grup de locuitori ai comunei Petreștii de Jos, aflată în proximitatea Cheilor Turzii.

Inițiativa “Cheile Turzii” a transmis în ultimii ani mai multe solicitări către CTP Cluj, Asociația Metropolitana de Transport Public Cluj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Cluj, Consiliul Județean Cluj și Prefectura județului Cluj pentru introducerea unui autobuz care sa lege comuna Petreștii de Jos de Cluj-Napoca, și implicit Cheile Turzii de Cluj-Napoca, printr-un autobuz direct.

“Comuna noastră este singura din Zona Metropolitana Cluj care nu are nicio legătură de transport public cu Municipiul Cluj-Napoca. Prin toate celelalte comune trec rute județene de transport (si au stații) sau au autobuze metropolitane, noi rămânând pe dinafara.

Acum câteva luni am făcut iar demersuri la aceste instituții, și într-un final cererile noastre au fost ascultate, astfel se va crea o nouă rută metropolitană (M) Cluj-Napoca > Petreștii de Jos.

Am primit promisiunea că din aprilie va fi introdus acest nou autobuz care sa lege Petreștii de Jos de Cluj-Napoca.”, a declarat reprezentantul grupului de localnici din Petreștii de Jos pentru Cluj.info.

Argumentele inițiativei pentru introducere a unei rute metropolitane de autobuz Cluj-Napoca – Cheile Turzii sunt:

  • Comuna Petreștii de Jos este singura comună din cele 19 comune ale Zonei Metropolitane Cluj (ZMC) care nu este legată de Municipiul Cluj-Napoca prin nicio rută de transport public, fie ea publică (CTP Cluj) sau privată;
  • Conform Strategiilor de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Cluj, extinderea rețelei de transport public în comunele aflate în zona metropolitană este una din priorități. A rămas o singură comună fără ruta de transport public care sa facă legătura cu municipiul Cluj-Napoca: Petreștii de Jos;
  • Petreștii de Jos se află la 12 km de Ciurila, distanță care se face în 10 minute. Sunt foarte mulți navetiști care ar folosi transportul public daca ar exista.
  • De asemenea, în timpul sezonului turistic, mii de calatori ar alege transportul public pentru a vizita al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic al județului – Cheile Turzii, ce primește peste 30.000 de vizitatori anuali.

Pentru susținerea inițiativei, cei interesați să folosească autobuzul pentru a vizita Cheile Turzii sunt invitați să completeze formularul: forms.gle/w6ek926ePUd5uycm8

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentComplexul de natație din Borhanci intră în faza de proiectare și execuție, termen de finalizare 24 luni
Articolul următorVoluntarii clujeni au curățat albia râului Pruniș din apropiere de Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.