Lucrare realizată de un artist clujean, în colecția privată a Casei Regale din Monaco

106
Prințul Albert al II-lea de Monaco primește lucrarea ”Heritage” din partea lui Alastair Lidel, CEO The Private Investment Group

În cadrul unul eveniment organizat de către The Private Investment Group în luna mai, la Monte-Carlo, Monaco, Prințul Albert al II-lea de Monaco a primit o lucrare semnată de artistul clujean Ștefan Amatiesei. Lucrarea, numită „Heritage” combină simboluri și elemente din istoria principatului Monaco pentru a spune povestea acestei țări unice.

 „Am încercat să adun într-o compoziție de tip Ex-libris, câteva simboluri care spun povestea principatului Monaco. De la povestea familiei Grimaldi, la originea numelui Monaco și legenda lui Hercule, moștenirea genoveza, la Muzeul de Oceanografie, acestea sunt câteva tematici simbolizate în lucrare.”, spune Ștefan Amatiesei.

„Heritage” combină simboluri și elemente din istoria principatului Monaco

Ștefan Amatiesei este un artist abilitat în calitate de grafician heraldist de către Comisia Națională de Heraldică, Genealogie și Sigilografie a Academiei Române. În 2018, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri 1918-2018, Ștefan a făcut publică lucrarea “Harta Heraldică a României Mari” – o lucrare artistică în tuș pe hârtie cu subiect heraldic. Imaginea a fost preluată de unele publicații și organizatii și a avut un impact puternic, astfel devenind oficial recunoscut la nivel național ca artist heraldist.

În anii următori a început să fie recunoscut și la nivel internațional, având colaborări și lucrând cu diferiți clienți din Europa, America de Nord și de Sud. Printre cele mai interesante colaborări se numără cea cu Ordinul Cavalerilor de Malta sau Royal Heraldry Society of Canada, Toronto Branch, pentru care a realizat grafica unor cărți poștale cu subiect heraldic ce au fost expediate la toate casele regale din Europa.

Ca și artist heraldist a realizat numeroase steme și ex-libris pentru nobili din Europa și America.

Lucrările lui Ștefan pot fi vizualizate online, aici: behance.net/StefanAmatiesei.

Articolul precedentStrada Potaissa 2022: 4 zile de activare a uneia dintre cele mai frumoase străzi din Cluj-Napoca
Articolul următorCrama La Salina din Turda a listat prima sa emisiune de obligațiuni la bursă