Strada Potaissa 2022: 4 zile de activare a uneia dintre cele mai frumoase străzi din Cluj-Napoca

688
Strada Potaissa, Piața de flori altfe, 2021.

Strada Potaissa redevine Piața de flori altfel în perioada 10-13 iunie 2022, cu de idei florale pentru amenajarea grădinii sau balconului, muzică bună, gustări și băuturi răcoritoare. Pentru prima dată evenimentul se va întinde pe durata a 4 zile, cu acces liber pentru oricine.

Proiectul, inspirat de seria de evenimente street delivery, vrea pună în valoare strada uitată de lângă zidul cetății, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv. 

În cadrul unei dezbateri realizată în cadrul ediției de anul trecut, un expert olandez, arhitectul peisagist Victor Dijkshoorn, a lăudat Strada Potaissa, comparând-o cu un “diamant neșlefuit”.

Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului cu flori colorate de sezon – de la mușcate la begonii sau lavandă, dar și arbuști, cactuși sau plante suculente. Nu vor lipsi nici plantele aromatice, care aduc o savoare aparte în orice băutură ori preparat culinar. De asemenea, vizitatorii vor găsi pe strada Potaissa cele mai frumoase idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului. 2022 înseamnă și un număr record de standuri și vendori participanți. Piața de flori altfel aduce în acest an și workshop-uri despre sustenabilitate, cu acțiuni menite să aducă oamenii împreună.

Unul dintre cele mai inedite momente va fi, din nou, Masa Bunei Vecinătăți, o masă comunitară în cadrul căreia bucate delicioase aduse de fiecare participant în parte vor fi împărțite cu ceilalți. Activitatea e programată pentru duminică, 12 iunie, ora 13, iar în acel interval orar activitățile comerciale vor fi sistate pe Strada Potaissa.

De la eveniment nu va lipsi nici muzica bună, iar gustările dulci și băuturile proaspete îi vor răsfăța pe vizitatori.

Pentru noi, Strada Potaissa e cea mai frumoasă stradă din Cluj. Pentru asta încercăm, an de an, să îi redăm adevărata strălucire măcar timp de câteva zile. Îmbrăcată în culori puternice și învăluită de miresme dulci, această zonă își arată adevăratul potențial. Mai mult, evenimentul este unul ce are în centru comunitatea – de la inspirație, la conexiune și acțiune. Toată lumea are ceva de văzut și de împărțit pe Strada Potaissa”, precizează Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului. 

Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler și fondatorul Strada Potaissa.

Anul trecut, pentru efortul și perseverența de a organiza cinci ediții consecutive ale Străzii Potaissa, Asociația Daisler a fost recompensată cu premiul special BATRA pentru cel mai bun eveniment dedicat comunității. Totodată, în 2020, în debutul pandemiei, Strada Potaissa s-a transformat într-un magazin virtual cu livrare de plante și flori, într-un demers de sprijinirea a micilor producători care s-au văzut cu producția pusă în pericol de interzicerea târgurilor și evenimentelor.

Referințe

strada-potaissa-cluj-logo
  • Strada Potaissa, Cluj-Napoca

Strada Potaissa este o piață de flori altfel, un eveniment inspirat de seria Street Delivery. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentTechsylvania 2022: reuniune la Cluj a pasionaților de tehnologie și a companiilor tech mondiale
Articolul următorLucrare realizată de un artist clujean, în colecția privată a Casei Regale din Monaco

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.