Lupta unei generații!

54

Echipa și voluntarii TEDx Cluj, Mai 2011

Vineri 20 Mai 2011, a avut loc o nouă ediție a TEDx Cluj, găzduită de Muzeul de Artă. Am participat la eveniment dornic să ascult idei “generatoare de schimbare”, mi s-a dăruit însă ceva la care mă așteptam mai puțin … Am primit optimism și energie pozitivă, înălțătoare, întăritoare, motivantă

Am întâlnit la TEDx, atât pe “scenă” cât și printre organizatori și cei din public oameni ca mine, ca tine, ca noi, oameni care vor să schimbe, oameni întreprinzători, dornici să facă ceva, nu pentru a se îmbogăți sau pentru a se etala cu mașini scumpe, ci oameni care simt nevoia schimbării și cred în ea.

Atunci când schimbi, duci o luptă … duci o luptă cu confortul, cu frica, cu frustrarea, cu ignoranța … Duci o luptă cu mentalitățile societății românești care încă este influențată, așa cum zicea Dan Călinescu (unul dintre cei mai apreciați vorbitori de la această ediție a TEDx), de o “cultură a eșecului”, a neîncrederii în sine, a fricii de a greși, o societate având încă sechelele “conformismului”. Duci o luptă pentru un ideal, pentru evoluție.

Dar este greu să lupți atunci când nu știi și împreună cu cine lupți. Cine sunt oamenii cu care faci front comun? Pe cine ai alături în luptă?

Pentru ne găsi camarazi, avem nevoie de evenimente ca și TEDx Cluj. Avem nevoie de a ne întâlni și a ne cunoaște, de a ne identifica, de a ne energiza și a de a ne coaliza. Avem nevoie să știm că nu suntem singuri.

La TEDx am avut confirmarea că lupta noastră este cea a celor al căror suflet ne este viu, a celor a căror inimă ne bate pentru un ideal, a celor ce dorim să ne împlinim, o luptă a oamenilor liberi, pentru evoluție și pentru bucuria de a trăi.

Să facem să fie lupta unei generații!

PS: Felicitări vorbitorilor și echipei TEDx Cluj (vezi foto în galeria de mai jos) pentru acest eveniment!

Servicii Cluj

Joburi în Cluj

Articolul precedentConcurs de fotografie “Clusium, Urbe Nostrum” – inscrieri pana in 15 Mai
Articolul următorFotografiile premiate la concursul Clusium, Urbe Nostrum, ediția I-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.