MadeinCluj.ro – comenzi totale de peste 20.000 lei în primele două săptămâni de la lansare

80
Prin intermediul platformei MadeinCluj.ro producătorii locali din Cluj își pot lista produsele de sezon, fără niciun cost suplimentar.

MadeinCluj.ro, prima platformă online care aduce laolaltă micii producători din Cluj, lansată la 1 aprilie 2020, și-a anunțat rezultatele după primele două săptămâni de activitate. Astfel, prin intermediul platformei au fost listate până acum peste 700 de produse de către peste 100 de producători locali, iar utilizatorii platformei au realizat comenzi către producători în valoare totală de peste 20.000 de lei.

Statistici MadeinCluj.ro, perioada 1-14 aprilie 2020

MadeinCluj.ro este gândit ca un proiect pentru comunitate și se poziționează ca un catalizator pentru afacerile locale, furnizorii de tehnologie inovatoare și servicii cu potențial de creștere în sectorul economic local. Prin acest proiect, echipa din spatele platformei își propune creșterea rezilienței și sustenabilității economiei locale, prin crearea de inovație în lanțurile de aprovizionare locale.

În momentul de față producătorii au posibilitatea să-și înființeze propriul magazin online prin intermediul platformei MadeinCluj.ro și să aibă acces la o aplicație online care le afișează toate comenzile plasate și un tablou de management al produselor.

Clienții pot alege produse de la toți producătorii de pe platformă, pe care să le achite numerar sau prin card bancar, dacă producătorul le oferă această opțiune. Producătorii livrează acum singuri produsele, dar în viitorul apropiat vor putea să folosească un partener logistic local care să le distribuie în oraș, județ sau chiar în țară.

“Este foarte ușor de folosit, în special de către producătorii țărani, foarte ușor și foarte simplificat. Totul este foarte vizibil, pașii pe care să-i urmezi. Pentru oamenii care nu au cunoștințe în IT este un fleac și vor putea cu ușurință să îl folosească. Este și bine promovat, noi am avut vânzări mulțumitoare într-un timp scurt.”, a declarat Andrei de la Verovita House, unul dintre producătorii ce s-au listat în platformă.

Comunitatea social-media, preponderent de pe partea culinară, a întins o mână de ajutor proiectului, publicând pe blog o serie de articole cu idei pentru rețete culinare pornind de la produsele care sunt disponibile la vânzare în platformă.

Planurile imediat următoare ale platformei includ integrarea cu un serviciu local de livrare și implementarea unei soluții de plată online care să permită plata electronică a comenzilor direct către producători.

Articolul precedentRomânia se alătură inițiativei globale Techstars Online Startup Weekend pentru a găsi soluții provocărilor create de Covid-19
Articolul următor#EUvsVirus: hackathon pan-european de inovare anti – COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.