#EUvsVirus: hackathon pan-european de inovare anti – COVID-19

57

#EUvsVirus este un hackathon pan-european organizat de Comisia Europeană, un apel la acțiune pentru lupta împotriva #COVID19.  Evenimentul va avea loc între 24 și 26 aprilie și se va desfășura online. Se așteaptă ca 60.000 de oameni în 300 de echipe virtuale să găsească, în cel mai scurt timp posibil, soluții inovatoare pentru a depăși provocările legate de coronavirus.

Hackathon-ul urmărește dezvoltarea colectivă de soluții inovatoare: tehnologii, soluții hardware și software, alte inovații, în cinci domenii cheie: sănătate și medicină, continuitatea afacerilor, coeziune socială, protecția grupurilor de risc, educație.

Toți cei care își doresc și se pot implica o pot face accesând site-ul https://euvsvirus.org/ unde vor găsi toate informațiile necesare. Se pot implica și participa corporațiile, universitățile, administrațiile publice, ONG-urile, IMM-urile, startup-urile și  acceleratoarele. 

Sunt căutați dezvoltatorii, designerii, creativi și rezolvatorii de probleme cu expertiză în asistență medicală, afaceri, sociologie, educație etc. De asemenea sunt căutați experți în domeniile digitalizării, afacerilor, sănătății, educației etc., care pot susține echipele cu expertiza lor. Este nevoie și de organizatori care se vor implica în organizarea și coordonarea echipelor în timpul hackathon-ului.

În urma acestui hackathon se așteaptă reducerea timpul de implementare a soluțiilor inovatoare dezvoltate de startup-uri și factorii de decizie, deoarece inovatorii vor putea folosi munca deja făcută de alți inovatori din Europa, în loc să înceapă de la zero sau să refacă munca deja făcută de către alții, potrivit Comisiei Europene. De asemenea, se vor identifica și furniza  informații spitalelor și administrațiilor publice cu privire la soluții inovatoare din alte state membre ale UE.

Cele mai bune soluții vor fi invitate să se alăture platformei comunitare a Consiliului European pentru inovare (EIC), care va facilita conexiunile cu utilizatorii finali (de exemplu, spitale) și va oferi, de asemenea, acces la investitori, fundații și alte oportunități de finanțare din partea EIC și alte mecanisme de sprijin financiar ale UE, de la nivel național, regional și local. 

Totodată, pentru echipele participante din România organizațiile implicate din țara noastră vor organiza seminarii, susținere și mentorat în lunile ulterioare acestui eveniment.

Țările în care va rula hackathonul #EUvsVirus sunt: ​​Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania și Suedia.

Echipa de curatori a proiectelor din România este formată din: Transilvania IT Cluster, Cluj Startups, Freshblood, Iceberg / Innovation & Technology Cluster, Digital Innovation Zone, Asociația One Source, TechHub Bucharest, Spherik, Techcelerator, Activize și Codecamp.

Înscrie afacerea și oferta ta în cel mai vizitat catalog online de firme, oferte și servicii al Clujului.

Articolul precedentMadeinCluj.ro – comenzi totale de peste 20.000 lei în primele două săptămâni de la lansare
Articolul următorPilot la Cluj: Spectro.Life, soluție de monitorizare COVID-19 la distanță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.