Pilot la Cluj: Spectro.Life, soluție de monitorizare COVID-19 la distanță

130

Spectro.AI în parteneriat cu Zaraz Digital, alături de Asociația Medicilor de Familie Cluj, ajutat de Asociatia Beard Brothers și Garmin Health au lansat aplicația Spectro.Life pentru monitorizarea pacienților cu COVID-19 aflați în îngrijire la domiciliu. Folosirea aplicației este gratuită atât pentru medici cât și pentru pacienți pe perioada pandemiei.

După confirmarea diagnosticului cu COVID-19 pacienții pot stabili o comunicare directă cu medicul prin aplicația Spectro.Life pentru pacienți. În anumite spitale, pacienții vor fi echipați cu dispozitive inteligente și li se va cere să instaleze aplicația Spectro.Life pentru pacienți. Aplicația conectată la Garmin Connect va furniza medicului parametrii vitali ai pacientului, cum ar fi saturația de oxigen, frecvența cardiacă, respirația și alte date de sănătate. Unii parametri,  cum ar fi temperatura corpului, trebuie adăugați manual. Datele pacientului vor fi vizibile în timp real medicului prin intermediul tabloului de bord Spectro.Life pentru medici. În cazul unei decompensări, medicul va putea reacționa în timp util.

Spectro.Life este disponibilă într-o variantă de pilot pentru 20 de persoane momentan și inițiatorii doresc ca în termen de 1-2 săptămâni să o extindă la un județ întreg. “Ar putea fi Clujul, de unde a și pornit această inițiativă și unde foarte mulți voluntari și companii au muncit să facă toate acestea posibil pro bono. Ar putea fi însă și un alt județ. Va conta suportul autorităților în implementare și posibilitățile noastre pentru a ajuta cât mai mult. Căutăm și companii care să ofere sprijinul necesar pentru cumpărarea ceasurilor Garmin Vivosmart 4 sau donarea ceasurilor proprii pe durata pandemiei Asociației Beard Brothers care va gestiona să ajungă în mână pacienților.”, spun cei de la Spectro.Life.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedent#EUvsVirus: hackathon pan-european de inovare anti – COVID-19
Articolul următorNKD Analytics, startup-ul clujean care face analiză de piață în vremuri de criză

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.